Norsk
Blog

Statusoppdatering fra Brasil

Skrevet av remote den 25 juli 2013 klokken 03:48

Dere har kanskje fått med dere at jeg er i Brasil for tiden. Jeg vet dette diskuteres heftig i diverse gjestebøker: hva gjør remote i Utlandet?

Hvis dere har vært her en stund, vet dere at dere ikke kommer til å få noe seriøst svar. Jeg holder privatlivet mitt privat. Jeg deler bare det mest nødvendige på Facebook slik at CIA vet hvor jeg er, og sikkert med en hel del andre etterretningsorganisasjoner som f.eks. PST og TST.

Brasil ligger fem timer bak Norge, så nå er klokka fem over halv elleve her, noe som betyr at jeg er jævlig trøtt. Men for første gang legger jeg meg likt som mange av dere der hjemme. Jeg velger å ikke nevne navn, men du vet selv om jeg mener deg. Bare så jeg får sagt det: vær så snill og ikke røp noe fra framtiden.

Akkurat nå er Paven her. Jeg har ikke hatt anledning til å hilse på ham, men det ville sikkert vært et interessant møte. Jeg kan trøste meg med at jeg var innom en gudstjeneste på stranda (Copacabana) i går kveld. Der hadde flere tusen gladkristenkatolske mennesker samlet seg for å høre om Jesus Kristus. Selv ladet jeg opp til guds nærvær med Dawkins. Forresten er han vi leier til og bor med prest.

Jeg hadde hørt mange fæle historier om kriminaliteten her nede, men i Rio er det veldig trygt så lenge man ikke vandrer klokka tre på natta i trange gater. Politiet har virkelig ryddet opp i byen, og mens sola er oppe kan man trygt bevege seg inn i de fleste favelaene.

Forskjellene her nede er ekstreme. Jeg var på en fjelltur hvor jeg fikk utsikt over store deler av vestsiden av Rio-distriktet i kretsen hvor jeg bor. Der lå luksusleiligheter med konstruerte innsjøer 200 meter unna byens største favela. For å si det så upolitisk som mulig, er jeg glad vi ikke har det slik i Norge.

Men jeg kan nevne hva jeg gjør her nede likevel: jeg har ferie. Jeg løper, er på stranden, er turrist og driver dank.


Nedenfor ser du bilde av meg på stranda i badetruse.                                                        

HQ