Norsk
Blog

Blogger osv. er fremdeles det viktigste

Skrevet av remote den 6 august 2013 klokken 04:52

Det sa mora mi, så da må det stemme.

Blogger, anmeldelser og nye tråder er byggesteinene til forumet. Uten disse elementene vil resten ubønnhørlig rase sammen. Forumet mister dynamikk og dermed evnen til å fange interesse. Ville du kommet tilbake til GR om ingen laget noe nytt?

Aktiviteten på forumet må være slik at man først bygger i bredden før man bygger oppover. Med jevn tilstrømming av nye elementer, vil man som bruker ha tilgang på, og være med i, en aktivitet som er meningsbærende. Da føles det som en lek og ikke som en jobb å være aktiv.

Blogger er å skrive det man har fore på stein. Man sier noe til alle og det blir stående. Bloggen havner aldri mellom titalls kommentarer og skyves tilbake slik som i en vanlig tråd. Du har skrevet noe du til enhver tid kan hente fram.

Blogger gir aktiviteten din merverdi siden man må svare i sin egen blogg. Derfor er en blogg mer enn hovedinnlegget. Alle kommentarene under bloggen er et bevis på at du har blitt sett og hørt som forummedlem. Jeg har mange erfaringer med at en blogg blir lagt mer merke til enn et sub-foruminnlegg. Det gir status.

Anmeldelser er virkelig tiden for å snakke om spill, og da de du liker best. Her kan du uavlatelig argumentere for hva du mener om spillet. Selv på et spillforum snakker vi lite om spill, så her er virkelig vår fremste arena for å krangle. Om du har en spillanmelder-spire i magen, er dette virkelig en god arena for å utvikle seg. I likhet med bloggene gir en anmeldelse merverdi til din aktivitet.

Nye tråder er basisen for diskusjoner og erfaringer. Det dykker hele tiden opp nye spill, serier, dingser, musikk og hendelser som det kan lages en ny tråd av. Her kan man skrive kortere og virkelig diskutere med en rekke andre som sannsynligvis har forskjellige synspunkter enn deg. Det gir status å lage tråder som holder seg. Ditt navn vil alltid stå først etter tråden. Man vet heller aldri hvilke tråder som slår an. Se også tilbake til eldre tråder. Kanskje du finner noe du liker.

Å skrive blogger, anmeldelser og lage nye tråder er å bygge i bredden, mens å kommentere er å mure den fast. Men om byggesteinene begynner å råtne og forsvinne, er det ikke mye vits med mørtel. Som bruker er man fri til å gjøre hva man vil, men vi setter ekstra pris på byggesteinene selv om man heller ikke klarer seg uten støpemiddelet. Ekstra dedikerte brukere har her et ansvar.

Jeg kan avsløre at moderatorene jobber med endringer av aktivitetsstimulien. Så ha den siste ukas poenghysteri i bakhodet når dere leser dette.

HQ