Norsk
Blog

Hvor rike er de rike?

Skrevet av remote den 3 april 2014 klokken 21:36

Mens du er opptatt med å finne ditt neste snapchat-motiv, vil jeg benytte anledningen til å snakke om lønnsforskjeller i Sverige, et land som grenser til Norge. Hvor mye tjener de ulike delene av befolkningen? Hvis du lurer på det, er det bare å klikke på videolinken under, så skal du slippe å pines med alle disse ordene:

http://hyllat.se/svenskarna-ar-helt-fel-ute/

Som du ser, er de rike ganske så rike og de fattige ganske så fattige sammenlignet med de rike. Jeg synes det er to oppmuntrende ting her. For det første er den ideelle fordelingen folk vil ha, ikke så aller verst. Man skulle tro at de var sosialister hele gjengen. Det er noe rart med det. Bare kom ut av skapet, sier nå jeg. Hvordan de tror det er, er helller ikke så ille. Men hvordan det faktisk er, er ganske hinsides i et «sosialdemokratisk» land som Sverige. Jeg tror ikke Reinfeldt har bedret den statistikken de mange årene de har sittet, heller.

Den videoen over er forresten en kopi av denne fra USA:
http://www.upworthy.com/9-out-of-10-americans-are-completely-w
rong-about-this-mind-blowing-fact-2?g=7

Der snakker vi om forskjeller, takket være høyrepolitikk og folks tro på at de en gang blir millionærer. Og slik vil det bli i Norge også, hvis vi ikke før eller siden har fokus på dette. De rike blir rikere og de fattige blir fattigere fordi det er de rike som styrer. Stopp kommersialiseringa!

Takk for meg.

HQ