Norsk
Blog

Anbefaling av løpesko - Vivobarefoot

Skrevet av remote den 5 april 2014 klokken 12:53

I går var jeg innom Löplabbet uten peiling for hvilken sko jeg ville ha, men jeg visste hvordan den skulle være. De gamle Nike Free 4.0-skoene mine hadde begynt å bli for små. Jeg har løpt en del barfot og da vokser føttene omsider. Og på lange turer merket jeg tendenser til gnagsår. Det var f.eks. de jeg sprang i da jeg fikk tidenes blemmer under et stafettløp i fjor. Bildet kan dere se i GR-treff-bloggen.

Jeg ville altså finne en erstatter for disse skoene, men visste ikke noe om merke eller noe om sko, bare hvordan jeg ville ha dem. Nike lager greie sko, men de er ikke fullverdige løpesko som har alt. Tåboksen er litt trang, blant annet. Derfor ville jeg i alle fall ikke ha Nike.

Den butikkansatte fant fram noen ganske feite sko, men med null dropp. Jeg prøvde en av dem, men de var ikke det jeg så etter. Jeg letet litt i en haug med sko på tilbud i en oljetønne etter testingen, og da fant jeg til min overraskelse noe som passet perfekt. Vivobarefoot Terra Plana EVO (se bildet) i riktig størrelse, til bare 500 kr.

Jeg testet noen flere sko, men jeg forelsket meg i disse. Mange løpesko har vibramsåle, f.eks. Merrell, New Balance og ikke minst deres egen Fivefingers. Vivobarefoots såle skiller seg ut fra Vibramsåler som er ganske harde, denne var myk og behagelig, noe helt annet.

Jeg prøvde også den nye modellen av disse skoene, men jeg betaler ikke mer for nesten det samme.

Og ikke minst er de veldig gode å gå i. Jeg tror jeg aldri har opplevd så behagelige minimalistiske sko når det gjelder å gå. Og selv om såletykkelsen er 3 mm, kjennes den dempende, og er dermed en fullgod (om ikke bedre) erstatter av Nike Free.

Jeg kan dermed anbefale Vivobarefoot-sko. De er som alle sko burde vært: ingen demping, null dropp, stor tåboks, fleksibel såle, ingen fotbuestøtte og veldig lett. Anbefales som en erstatter eller til variasjon fra Vibram.

Anbefaling av løpesko - Vivobarefoot

HQ