Norsk
Blog
På rottejakt  (del 1?)

På rottejakt (del 1?)

Skrevet av remote den 16 november 2007 klokken 19:47

jeg var på en filmkveld med noen naboer og skulle til å gå hjem. klokka var elleve og det var stapp-mørkt, men jeg hadde heldigvis med meg lommelykt.
siden jeg halveis bor oppi skogen er det ikke så mye belysning til man kommer til huset mitt!

halvveis hjem så jeg noe som reflekterte lyset mitt. det så ut som det var en refleks som lå på vegen. jeg lyste underlig på saken fra 15 meters avstand! men tilslutt bare forsvant "refleksen" rett foran øynene mine! det var snodig, men jeg tenkte ikke mer over det og gikk vell hjem!

noen dager senere fikk jeg høre at mine søsken hadde sett ei rotte. Mamma som er fryktelig redd for rotter og mus ble veldig engstelig!

Ei rotte er som et ekorn bare uten pels! det er veldig stort! særlig når jeg vet akkurat hvor store ekorn er!(av en eller annen grunn. gjett tre ganger)

noen dager senere (idag) hørte jeg hunden min plutselig bjeffe. "det er sikkert den rotta"- mente pappa!"idag skal vi bli kvitt den!"

da det ble mørkt i sekstiden satte pappa fram en Krager (krag jørgensen,se bildet) og en lommelykt på loftet så han kan skyte den rotta. jeg som spilte Galaxy(det owner) fikk beskjed å se om det kom noen rotte. på vakt sammen med broren min. siden jeg spilte årets spill sjekka lillebroren min om han så noen rotte utenfor ruta! nix, ingen rotte!

litt senere måtte jeg gjøre min plikt i å hente ved! jeg gikk med en vedpose og en lommelykt ut døra!

det er jo veldig spennende med en rotte på besøk som vandrer oppi skogen, så jeg sto på trappa i noen sekunder for å se om jeg så noen! jeg lyste med lommelykta, og plutselig så jeg ett par øyne som reflekterte lyset! to øyne i svarte natta som lyste opp fra mørket!
jeg fikk noen frysninger på ryggen og ropte "ROTTE!"

det var nok det "lyset" jeg så da jeg gikk hjem fra den filmkvelden!

hele huset vokna til livs, pappa sprangt oppå loftet for å gjøre klar geværet, jeg fikk beskjed av mamma og å skynde meg inn, hun var jo livredd! jeg så fra dør-ruta at to øyne fortsatt skimte i mørket og beveget seg så smått mellom trærne. storesøsteren min og kjæresten hennes var like nysgjerrige!

det var litt ekkelt! jeg tenkte på et digert rottemonster da jeg så på de to digre øynene!for et beist! til slutt forsvant forhåpentligvis den digre rotta!

jeg gikk oppå loftet, der pappa satt halvklar. nix ingen rotte å se!
jeg gikk innpå mitt eget rom like ved for å se om jeg så noe der. tilfeldigvis lyste pappa på det stedet jeg så noe grå/brunt med hale gå forbi! SHIT! det måtte være rotta! den var diger som en katt! jeg skrek ut, sprang ned trappa for å å slippe ut hunden min! the real hunt has begun!

etterhvert hørte vi at hun begynte å bjeffe fælt! vi så ut for å sjekke! hun sprang rundt garasjen. i en stor sirkel av gangen! trolig på jakt etter rottebeistet! men ingen suksess! etter litt fram og tilbake ville hun ikke mer, så vi slapp henne inn!

siden har vi ikke sett den digre rotta! geværet og lommelykta ligger fortsatt klar på loftet! vi venter spent om vi kan se rotta mer i kveld!
den rotta skal vi ta knekken på! dette har vi gjort før og dette kan vi kan gjøre igjen!

vent å se hvordan det går i del to! jeg vet ikke hvor den rotta er mens jeg skriver dette, og jeg er like spente som dere!

følg med!

ps. geværet som ligger klart på loftet er ikke helt likt som det gevært på bildet!

HQ