Norsk
Spillverdenen - Mikrotransaksjoner #HAT

Spillverdenen - Mikrotransaksjoner #HAT

Skrevet av sideswipe den 23 februar 2017 klokken 20:25

Hvis du skulle ha et ønske om å bli med på dette «spetakkelet», så ligger reglene for stafettbloggen her.

Sist ukes oppsummering + denne ukens tema ligger her.

Aaah! Spill...det er det mesteparten her på GR lever for xD. Vent litt... det er en forstyrrelse i kraften. En mørk kraft som er ute etter å suge hver eneste krone fra dem som prøver å trosse den. Nei dette er ikke en menneskelig sykdom, så du kan spare antibacen din. Det er snakk om en sykdom, en gift som blir mer og mer vanlig som inntektskilde i spillindustrien. Jeg prøvde å være dramatisk, men du har vel allerede lest tittelen.

Det er selvfølgelig snakk om mikrotransaksjoner eller mikrodlc om du vil. Du kan spille Cod, BF, Overwatch, Fifa, Hearthstone, Assassins Creed(Har du brukt noe penger på mikrotransaksjoner der, SirThomas?) + mange fler.
Jeg kan nesten garantere deg at du har truffet på denne giften før. Hva får meg til å si det? Det er nemlig standarden i mobilspill. Forskjellen mellom mobilspill og konsoll/PC-spill er at mobilspill er ofte gratis, vi forventer ikke mye og det er da en overraskelse, hvis de er bra. Mikrotransaksjoner er deres eneste inntektskilde. Konsoll/PC-spill er noe helt annet. Her er normen vanligvis fullpris spill. Skal du ha både spillet + season pass ender det ofte opp på 800kr+.

Du er fornøyd etter å ha brent vekk månedslønnen din. Du som mange andre setter deg ned og tar noen runder med Cod helt til du blir drept av en med en våpen variant som du ikke har. Du har lett etter denne «Episke» varianten i evigheter, men det er ikke så lett når sjansen for at du får det du leter etter er langt under 1%. Den «eneste» muligheten du har for å kunne få det du har lett etter er å åpne supply drops. Du kan skaffe dem gratis etter timevis med samling(god business) av «keys» eller kjøpe et lass med dem for ekte penger. Du får nok ikke det du håpet på(money well spent), dette kalles gambling i dagliglivet. Raseriet overføres til alt det kan bli merker i, men irritasjonsmomentet roer seg ned når du finner ut at du ikke kan gjøre noe med det.

Det er ikke det at folk kan bruke pengene sine som brenner i lommeboka til annet enn klær og McDonalds som irriterer meg, men det at man kan kjøpe seg fordeler i spill for ekte penger, når andre som spiller «rettferdig» ikke har noen særlig sjanse til å gjøre noe med det(selv om «alt» kan skaffes gratis med litt *host* flaks).

Nå finnes det mikrotransaksjoner som blir sett på som «cosmetic». Dette betyr i realiteten at du ikke får noen som helst fordeler med å kjøpe disse gjenstandene. Du finner gjenstander som dette i omtrent alle jeg har nevnt ovenfor. Et eksempel på dette er Overwatch. Du kan åpne lootboxes, ved å kjøpe dem, eller tjene dem hver gang du går opp et level. Du kan da få sprays, skins og Voice-lines. Den sjeldneste varianten er selvfølgelig «Epic».

Nå tøyer jeg kanskje temaet litt, men det kan også bli utrettet «gode» ting med mikrotransaksjoner. Halo 5 og Titanfall 2 har fjernet season pass helt, man får da nye maps og innhold helt gratis uten å betale ett øre ekstra(da er det bare kart som er 100% gratis).

I mine øyne fins det da 2 typer mikrotransaksjoner. Det fins «100% ren gift» og «50% ok». De største truslene i spillbransjen akkurat nå(etter min mening) er Activision og EA med sine serier Cod og Fifa.

For de som lurer... ja jeg har brukt penger på mikrotransaksjoner. Nå kan alle her bruke det mot meg, at jeg har brukt litt penger på GTA Online og noen mobilspill(dette inkluderer Pokemon GO).

Jeg har sikkert glemt mange flere spill, men dette er de jeg vet om akkurat nå. Har du noen du kommer på eller noe du vil si angående dette temaet så er det bare å fyre løs i kommentarfeltet. «I`ll be there!».

Takk til Xtord, SirGalahad, Quinzel og SirThomas(tusen takk for bloggtips) for at de holder meg opptatt med å svare på deres utallige PMs(hva skulle jeg gjort på GR uten dere?).

HQ