Norsk
Pirates Of The Carribbean: Dead Men Tell No Tales #Short'n'sweet

Pirates Of The Carribbean: Dead Men Tell No Tales #Short'n'sweet

Skrevet av sideswipe den 29 mai 2017 klokken 20:22

Our Guidelines

Denne ukens tema + oppsummeringen

Før jeg hopper i det så vil jeg bare påpeke at jeg nekter å kalle filmen for "Salazar's Revenge", bare å si navnet er som å slippe en bøtte med iskaldt vann i hodet, dessuten høres "Salazar's Revenge" ut som navnet på en Tom&Jerry episode.

Rollegalleriet består av Johnny Depp(Jack Sparrow), Geoffrey Rush(Hector Barbossa), Javier Bardem(Captain Salazar), Kaya Scodelario(Carina Smyth), Brenton Thwaites(Henry) med fler.

Jack har "sporløst" forsvunnet. I samme øyeblikk er en gammel bekjent(Salazar) med ikke så gode hensikter på leting etter han. Salazar saumfarer hvert skip han kommer over på leting etter Sparrow. Nye fjes kommer til og de drar snart på en "alle tiders" skattejakt.

La oss starte med Salazar(...). Uten å ha sett filmen så tenker du kanskje at du kommer til å sitte med et kalt grøss nedover ryggen hver gang Salazar er med i en scene. Personlig satt jeg og gledet meg til dette, men det viste seg tidlig at han var en ren kopi av Barbossa i nr 1, da de begge har den spøkelsesaktige formen. Nå var kanskje ikke Barbossa veldig skremmende, men han hadde en sjarm som ikke Javier Bardem får til med Salazar. Han bommer til og med på Davy Jones sin væremåte. Salazar har tydelige identitets problemer da han i det ene øyeblikket er den slemme barnevakten din, mens han andre ganger er den oversnille bestemoren din.

Det er gått 6 år siden vi sist så Jack Sparrow på skjermen. Dette er et gledelig gjensyn, men samtidig har "spurven" slappet litt mye av siden sist. Vi har alle kommet for å ønske den sjanglende Kaptein Jack tilbake på skjermen. Skulle ønske dette også gjaldt et morsomt og lett manus, fordi det er nemlig ikke slik at vitsene er helt på plass. Jeg kan innrømme at jeg lo en del, men det var ikke noe som varte lenge. Det er mulig at jeg begynner å bli "gammel" og "utbrent".

Det er som med alle av dagens filmer en god del CGI i Pirates 5. Noe er bra utført for eksempel Salazar, mens andre ting ser uvirkelig ut. Karakterer som ser ut som voksfigurer drar deg litt ut av opplevelsen.

Det er veldig gledelig å se at favorittkarakterer er tilbake på skjermen igjen etter at dette var en stor tabbe i nr 4. Det ligger også en godbit i filmen for fans av de tidligere filmene.

Musikken er som alltid like fengende og god.

Med litt norskt blod mikset med stavmikser hadde jeg virkelig tro på at magien ville fortsette, men jeg kjente ikke helt "kraften" denne gangen. Espen Sandberg og Joachim Rønning har jobbet hardt med det de fikk og jeg syns de har gjort en ganske så god jobb med det store presset de har hatt på å levere en god opplevelse til fansen. Jeg anbefaler virkelig fans av denne serien til å se filmen. Jeg fraråder sterkt å starte med denne da det muligens vil ødelegge den helhetlige opplevelsen litt for deg. Om dette var verdt den 6-årige ventetiden kan diskuteres, men en ny film ble det jo...

Alt i alt 7/10

+ Kjente fjes returnerer, Den gode gamle musikken
- dårlig CGI til tider, små tørt manus, tam skurk

HQ