Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
FacebookFacebook

Norge blir ingen Hollywood-stjerne

Skrevet av simidude den 21 februar 2015 klokken 03:22

Vi nordmenn er ganske klar og stolte over hvor vakkert landet vårt er. Store mektige fjorder, isbreer og nordlys omgir oss overalt. Samt den fine, nydelige, vakre og flotte kystbyen, Bergen.

Men! Hva er det som skjer med fine ting? Jo, fine ting får oppmerksomhet! Så hvor er da Norges oppmerksomhet? Mer spesifikt, hvor er Norge i storfilmene? Ser man på vår nabo Island, så har de fått filmer som James Bond, Batman, Prometheus, Thor, Star Trek, Oblivion og Noah, for å nevne noen av de største. Island vil nå også snart få Star Wars 7 filmet på sin jord. Serien Vikings kunne blitt filmet i Norge, men ble satt i Skottland.
En ny viking trilogi med million budsjett har planer om å bli spilt inn i Norge, men nå ser det ut til at de ikke gjør det allikevel.

Det er åpenbart at Norge er et attraktiv sted for å spille inn en film, men nå lurer nok du på hvorfor dette ikke skjer. Svaret på det er enkelt, nemlig penger. Det har seg slik at når et film selskap bruker penger på en film, i et land, så får selskapet litt av de pegene tilbake av staten. I andre land får de cirka 20% av de pengene tilbake, noe som er ganske attraktivt for selskapene. En slik god ordning har vi dessverre ikke i Norge, noe som gjør at store film selskap ikke kommer til Norge for å spille inn filmene sinne. Hadde Norge hatt en slik ordning, ville vi sett Game of Thrones, Vikings og mange andre storfilmer filmet på norsk jord. Noe som ville ha skapt arbeidsplasser og turisme. Dette er dessverre noe den norske stat ikke forstår. Det jobbes med å få på plass en slik god løsning, men det ser ikke lyst ut. Ting går TREGT i Norge. Med mindre kulturministeren får fingeren ut, vil norsk film bli det eneste å se på norsk jord.

Før jeg avslutter, vil jeg nevne at bilde over bloggen er fra Harry Potter og er faktisk filmet i Norge. Filmen Thor har også noen sekunder av norsk natur i seg, så vi er ikke helt borte fra lerretet.

Her er den siste oppdateringen på Vikingtrilogi i Norge:
http://www.nrk.no/kultur/vikingfilm-kan-glippe-for-norge-1.115700
51

Kenny VS Spenny

Skrevet av simidude den 15 januar 2015 klokken 00:57
Dette innlegget er kategorisert under: kenny vs spenny

Følte bare for å blogge litt på gode gamle Gamereactor. Så i den anledning skal jeg gi min varmeste anbefaling til det sjukeste TV-programmet DU har gått glipp av.
Ja, jeg sier dette med stor sikkerhet, siden det kanadiske showet Kenny VS Spenny ble aldri noe kjent utenfor landets grenser, så selv fant jeg ut om det for knapt et år siden.

Nå lurer du nok "Men hva er Kenny VS Spenny?". Vel, jeg vil jo at du skal se det, nyte det, ta det inne i sjelen og smile for at du nå har seks sesonger med solid underholding å se på i kjedelige stunder.
MEN! Får å si det kort, Kenny VS Spenny er en slags mixmash av Jackass og Fear Factor? I hver episode konkurrerer Kenny og Spenny i en konkurranse som da kan være "Hvem kan selge flest Bibler" eller "hvem kan være naken lengst" eller "Hvem kan spise mest kjøtt" eller en rarere en "Hvem kan ha en blekksprut på hodet lengst". Vinneren av disse artige konkurranse får da utsette taperen for en "humiliation", som enten er noe ekle greier, noe ekstremt flaut eller begge.

Uansett, din snart nye gud Kenny Hotz har lastet opp alle episodene på sin YouTube kanal (https://www.youtube.com/user/kennyhotz/)! Hvor du nå kan dra og se alle episodene, gratis!

Jævla utlendinger!

Skrevet av simidude den 11 april 2014 klokken 12:59

Hva er det med at folk tenker litt for fort og forbinder ordet "utlending" med noe rasistisk/folk fra midtøsten? For der et jo en feiltolkning av ordet. En svenske, danske eller amerikaner, er en like stor utlending som alle andre.

Saken jeg referer til er denne:
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/politi-hverdagen/politiet-bekla
ger-utlendinger-melding-paa-twitter/a/10130602/

Ja, litt usmakelig humor. Men, hadde de skrevet "(...)Ingen mistenkt; svensker........tja ;-)" hadde det blitt andre boller! Da hadde vi tenkt "Haha! Jævla svensker! Kommer her og stjeler vår bensin!".
Så neste gang Buskerud politi, hver mer spesifikk på hvem du henger ut ;-).

Grandiosa-produksjon stoppes!

Skrevet av simidude den 1 april 2013 klokken 00:48

Det ultimate gamer fôret Grandiosa taes ut av produksjon!
Etter at mattilsynet gjennomførte en grundig testing av alle produkter som inneholder kjøtt, fant de elefant kjøtt i alle Granbdiosa variantene!
Helt opp til 40% elefantkjøtt i den originale varianten!
Kanskje dette er grunnen til pizzaens store popularitet? Uansett, så må gamerne klare seg på BigOne den neste tiden til Grandiosa fikser opp i elefantproblemet.

Ufortjent hat

Skrevet av simidude den 17 desember 2012 klokken 19:40

Noen elsket den, andre ikke. Mye av det negative ligger i den nye teknologien som ble brukt i filmen. Annet ligger i lengden. Og noen likte ikke bruken av CG.

All denne negative kritikken gir et ganske dårlig bilde. Et falsk bilde. Foreløpig har den en score på 65% og 43% hos "topp anmelderne" på RottenTomatoes.com . Ikke det at jeg bryr meg om slikt, men vi vet at de som ikke kjenner like godt til filmen som andre, bryr seg.
Det at denne filmen ligger under filmer som TED, HungerGames, The Amazing Spider-man og andre blockbusters (Transformers!), er surt.

Den fortjener virkelig ikke all denne kritikken. Noe av det, som CG, er jo klag bart. Men resten er bare bagateller/smårusk. Filmen hadde en god og langsom oppbygning, fortalte en historie rolig og forsiktig samtidig som den teaset til ting man enda ikke vet svaret på. Den hadde mange veldig, veldig gode scener. Mineverdige scener. Samt mye humor. Kanskje litt for mye etter min smak, men deler av den var veldig morsom. Dette er det beste på kino i år, topp 3 ihvertfall! Så kan virkelig ikke begripe all denne dårlige kritikken. Som sagt, mye er pga. 48fps. Har lest anmeldelser hvor folk starter med å angripe 48fps og 3D med en gang. En film skal jo vurderes etter hvordan den forteller en historie!

Det er selvfølgelig lov og ikke like den, men den er blitt dratt alt for langt ned. På et nivå med Twilight og The Golden Compass. Veldig ufortjent.

Er det noen andre som har merket dette?