Norsk
Blog
Gavekort er noe BULL!

Gavekort er noe BULL!

Skrevet av simidude den 9 september 2012 klokken 19:46

Du får de når du har bursdag, på julaften og kanskje også når du feirer ramadan. Og hva er det du får? Gavekort. En liten papirlapp eller et kort med en sum på. Denne summen er penger. Penger du bare kan bruke på et oppgitt sted. Forhåpentligvis vet du godt hva et Gavekort er.
Og da er vel spørsmålet: Hvorfor i pungrotteland har vi disse!? De er totalt unødvendige! Vis du gir et gavekort til en annen person, kunne du like gjerne pisset dem i trynet og sakt at du hater dem og ikke gid å bruke kreativ energi på å finne er skikkelig gave. Ingen vil ha gavekort! Du kjøper dem kanskje også fordi du er litt glad i den personen det er ment til, men fordi et gavekort "ser litt bedre ut enn bare penger".
MEN! Og da er det andre spørsmålet: Hvorfor er gavekort så en utrolig tullete ting? Vel, for det første. Gavekort har (som oftest (99% av gangene)) en utløpsdato. En dato som sier "Etter dette tidspunktet, vant vi pengene dine! hahaha!" Det er dette de tjener på. De tjener på at folk legger gavekortene de fikk på en butikk de aldri handler i, i skuffen. De leger gavekortet i skuffen altså. Hvor de råtner til den lille utløpsdatoen går ut. Og når pengene aldri blir brukt, tjente gavekort folkene 500 kr + X kr på å selge deg et stykke plastikk.
Ting to! Gavekort koster penger å kjøpe(X kr). Du betaler altså penger, for å gjøre pengene dine nesten verdiløse. Kjempesmart folkes! Ennå mer penger til gavekort folkene! Som sitter å gniker seg i hendene mens de ler av din tåpelighet! For disse X kronene tjener jo de uansett. Så Hvorfor ikke bare gi rene, brukbare penger til gave i stedet? Hmm? Viste du at helt vanlig penger ikke er bundet til å bare bli brukt på H&M? Nei det viste du nok ikke! Men nå gjør du nå! Så, moralen med dette historien er, ikke kjøp gavekort. Det er tull og tøys unger. Tull og tøys. Og her inne er vi voksende mennesker.

HQ