Norsk

Tvangstanker er ikke #Short'n'sweet

Skrevet av SirThomas den 24 mai 2017 klokken 18:08

På 6 dager har Khriipy skrevet 9 blogger, inkludert denne ukens utgave av stafettbloggen. Give that woman some applause! Så joda, hun kan virkelig få skrevet fra seg. I stil med temaet må jeg vel forsøke å gjøre bloggen kort, slik at den ikke går i mot seg selv. Huff, nå begynte jeg å lure på om jeg har motsagt meg selv i noen av bloggene mine før.

Det krever mye av hjernen å ha en mening om noe. Det krever mye å stå på sitt, å ha en skikkelig oppfatning av noe. Mest av alt krever det en god del å være så låst inne i sin egen virkelighetsoppfatning at du nekter å høre på noen andre, eller å bruke hodet ditt til å fullstendig rømme ut av virkeligheten for å leve slik du vil uten forstyrrelser fra omverdenen.

Sistnevnte gjaldt nok all verdens nostalgiske ungdommer ifjor under varmen og kulden fra sommeren 2016. Enkelte fikk seg til og med drept over et spill. Jeg snakker selvfølgelig om Pokémon GO.

Tvangstanker er ikke #Short'n'sweet

Nei, det ble aldri med den lille halvtimen du tenkte at du skulle jakte på lommemonstre, for du får ikke så masse XP og rekker å gå opp i Level på den tiden - med mindre du er så heldig at du står midt i en oase av Pokéstops med et par lures, nettopp har klekket et Lucky Egg og det som verre er.

Mine beste minner med spillet var forøvrig da jeg var i sentrum og nettopp hadde fanget en Zubat, og en totalt fremmed kid kom bort og sa Fikk du en? mens han ga meg en high-five. Og når jeg kjørte rundt med noen venner om natten og gikk ganske effektivt opp i level. Eller når meg og min bror løp som noen tullinger på jakt etter en Blastoise i nærheten.

Pokémon GO ble en hårfin liten unnskyldning til å komme seg ut og løfte på beina, og du kunne legge det fra deg når som helst - men straks du er i den faresonen hvor spillet begynner å ta over livet ditt, og du bare ut for å fange en Snorlax innen de neste 10 minuttene, så er det på tide å tenke seg om. Et så lite spill kan fort bli avhengighetsskapende, og du merker det sannsynligvis ikke selv, inne i din helt egne lille verden der tvangstankene om din neste sjeldne Pokémon i samlingen tar fullstendig overhånd.

Spill heller: En episode av The Wolf Among Us - helst etter midnatt.

HQ