Norsk
The Wire - En fantastisk serie

The Wire - En fantastisk serie

Jeg fikk låne første sesong av The Wire av broren min for rundt et år siden. Først etter noen måneder fikk jeg serien opp på TV-skjermen. Bare en tilfeldighet gjorde at jeg fikk satt serien i DVD-spilleren. Jeg var ikke særlig lysten på å starte å se en serie som strakte seg over fem sesonger, hvor hver sesong varte i godt over 700 minutter hver. Kun en lettere influensa som hindret meg i å gå på skolen, gjorde at jeg ga The Wire en sjanse. Gjett om jeg er glad for det! Jeg ble helt frelst og så alle fem sesonger innen en måned.

Handling:
Vi befinner oss i USA og følger det kriminelle livet i byen Baltimore. Seriens grunnhistorie handler om Avon Barksdale og den etterhvert voksende gjengen hans, som er de ledende narkolangerne i byen. Vi følger Baltimore politiet med Jimmy McNulty i spissen, sin jakt på å styrte Barksdaleregimet, sett fra både politiets og narkolangernes synspunkt.
Stadig blir man introdusert for nye handlinger som hele tiden utspiller seg til nye retninger, men som alltid har en sammenheng med hverandre. Etterhvert som sesongene går, blir noen karakterer borte, mens nye kommer.


De første episodene er tunge og man blir introdusert for en rekke karakterer og handlinger uten å komme så mye inn i handlingen. Men etter noen episoder begynner ting å falle på plass og man får kjennskap til karakterene. Karakterene er nemlig et viktig stikkord når man snakker om denne serien. De er fantastisk portrettert og man får et dypt kjennskap til alle. Noen av disse er noen av de beste karakterene jeg har sett på film eller TV noen gang!
En annen viktig faktor som gjør at jeg elsker denne serien er sammenhengen. Alle bi historiene har en viss sammenheng med hverandre, og når alt blir avslørt i siste sesong tenker man hvor utrolig gjennomtenkt The Wire er.
Hele tiden er det action og det er alltid noe som skjer.
Serien er heller ikke uten humor. Støtt og stadig ler mann godt av noen av scenene. Spesielt fyllekulene til Bunk og McNulty kan være utrolig vittige, og ikke minst Clay Davis' klassiske Shiiiiiiiit er en sikker latterbombe. Også den realistiske gjenspeilingen av det politiske i serien er fantastisk. Korrupte guvernører og slemme politisjefer som setter kjepper i hjulene, samt intensive politiske maktkamper er svært god underholdning.

The Wire er en fantastisk serie som jeg vil anbefale for alle. Den har krim, action, drama og ikke minst komikk som gjør serien komplett.

Serien er skapt av David Simon som også har laget Generation Kill som ZubiMar tidligere har anmeldt http://gamereactor.no/blog/ZubiMar/17878/
Og for alle oss David Simon fans så kan jeg informere om at han er i gang med en ny serie hvor både skuespillerne som spiller Bunk og Lester Freamon har noen av hovedrollene. Serien har fått tittelen Treme og vil bli mulig å få sett på norsk fjernsyn rundt 2010.

Link til Clay Davis Shiiit. Må sees.
http://www.youtube.com/watch?v=TI4-QyAzY64&feature=related

HQ