Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

God påske!!!

God morgen. Ville bare ønske dere alle en riktig god påske. Om jeg kommer til å blogge i påska, vet jeg ikke. Derfor må jeg nå benytte sjansen. Vi går inne i den stille uke, og selv om jeg har jobb så har jeg ikke noe å gjøre. Hvorfor? Jo, jeg må jo ha kunder/passasjerer i drosjen for å få penger i kassa, men her er det uvanlig stille, og vet dere hva? Det er faktisk godt. Godt å få hvile ut litt selv om det ryner på lønna.

Jeg spanderte en Xbox One-spake på dama i går slik at vi kan spille på delt skjerm. Vi spilte i timesvis på Minecraft. Hverken hun eller jeg kunne stoppe. Aller minst henne he, he. Vi bygde oss hvert vår hus, og jeg hjalp henne fordi hun ikke er like erfaren med spillet som meg. Deretter dro vi ned i en hule og fant jern mens vi døde utallige ganger. Så bygde vi en hytte langt oppe i fjellene. Hun kom opp med å bygge et utvendig glasshus. Det ble tøft. Deretter dro vi til våre hus hvor hun bygde seg en toppetasje. Mitt hus gikk i lufta av en Creeper, men dama hjalp meg å bygge opp. Vi bygde også en liten farm for dyr like ved. Dama mi koste seg virkelig. Vi spilte til vi begge holdt på å sovne. Ved midnatt måtte vi gi oss.

Jeg venter på Halo Master Chief edition som kommer snart i posten. Noen Halo-gamere der ute? Jeg savner fortsatt norske å game med. Spiller for tiden Halo Reach. I kveld blir det vel Halo-gaming da dama er på senvakt. Tiden flyr fortere med en hobby, og gaming er en fin hobby. Så gjerne add meg. Jeg spiller også Gears Of War 3 da jeg kjøpte det i helga.
Helga ble forresten kjempefin da jeg og dama dro til et hotell som minnet om The Shining. Vi våknet opp til å spise frokost helt alene i en stor spisesal. Litt creepy he, he. Alt i alt gjorde turen godt på oss begge.

Ha en fin dag ;)

Spill og virkelighet, terror og annen faenskap...

Hva i helvete er det som foregår?

I går ettermiddag like før klokken tre var jeg glad. Jeg var nettopp ferdig på jobb og ble plukket opp av dama. Vi hadde frihelg og dro for å overnatte på et hotell langt pokkers unna alt og alle. Dama kjørte mens jeg tok en pils eller fem. Full? Neida. Var godt likevel. Vi kjøpte burger på Shell. Vi lo og hadde det topp. Ga faen i alt som heter sosiale medier. Kom frem til hotellet som var kjempefint og litt spesielt, på en god måte. Vi slang oss ned på sengen mens Beat For Beat jamret på TV. Jeg fikk en følelse av å virkelig slappe av. Gledestårer fyllte mine øyne. Dama lå i armkroken og jeg hvilte øynene. Deretter dro vi ned i baren. Hun drakk en Smurf og jeg fyrte ned en Tequilla. Vi stoppet der for hverken hun eller jeg ønsket å bli fulle. Vi dro på rommet og spiste Smash mens vi spilte kort. Deretter begynte det å nærme seg midnatt, vi var begge trøtte og sovnet raskt. Vi sov godt.

Nå er det morgen. Det regner og blåser ute. Jeg gløtter på VG og ser at ved tretiden i går ettermiddag, da jeg hadde det som plommen i egget, ble Sverige utsatt for et terrorangrep. En lastebil meiet ned flere folk ned en gate før den krasjet i et kjøpesenter. Fire drept og flere hardt skadet? Hva faen? Sverige er jo ikke så langt unna. Vårt naboland. Jeg sender mine kondolanser til Sverige, selv hvor klisje det måtte høres ut. Ja, for det er faktisk sjelden jeg gidder å bry meg. For å være ærlig så gir jeg faen når jeg hører om terrorangrep nede i fjerne land av den grunn at det skjer nesten daglig. Men når det begynner å ramme land som ligger tett innpå, ja, da begynner jeg å våkne. Det føles som om helvete bryter løs like utenfor dørstokken. I kjempefin GTA-stil kjørte en trailer ned gatene i mål om å treffe så mange som mulig. Det er rett og slett sykt!
Jeg kan ikke la være å tenke at spill kan ha innflytelse på folk, men samtidig må jo slike folk være godt sprengt i nøtta fra før av. Jeg dundrer gjerne ned gatene i Liberty City i GTA IV og tar livet av mange. Men ikke faen om jeg ville engang tenke på å utføre noe slikt i virkeligheten. Jeg tror det er bra å kunne skille mellom spill og virkelighet, men det finnes kanskje også de som ikke greier det, selv om det er få av de. Nå mener ikke jeg at hverken spill eller GTA har noe med gårsdagens angrep å gjøre, men tankene begynner å svirre rundt temaet spill kontra virkelighet. Og jeg vet om barn i 7års-alderen som spiller GTA. Det er en grunn til at spill blir satt aldersgrense på. Nå mener jeg heller ikke at det ikke er så farlig om du er 15 og spiller et 18års-grenset spill, så lenge du greier å sette grensen mellom spill og virkelighet. Jeg spilte selv GTA før jeg var 18 og jeg har ingen voldelige hensikter i min virkelige verden.
Samtidig tror jeg både spill og film har innflytelse på dagens voldelige virkelighet. Bare ta Utøya-tragedien hvor terrormannen som til og med var norsk, brukte Call Of Duty for å trene sin erfaring med våpenbruk. Spill og film er rett og slett blitt såpass realistisk at skille mellom det og virkelighet for mange ikke trenger å være så langt et steg, og det er det nok ikke heller. Hva vil fremtiden bringe.
Igjen vil jeg repetere meg selv og si at spill og film ikke skal ha noen hovedsaklig skyld, men at det kan ha innflytelse, ja, det tror jeg nok. Samme med musikk. Hvor mange skolemassakre har ikke Marilyn Manson fått skylden for? Er selv fan av Marilyn, og tørr ikke forestille meg skyldfølelsen han må ha. Samtidig ber han om det med det budskapet han enkelte ganger gir fra seg. Samme gjelder spill. Hva er egentlig budskapet bak å lage et så realistisk spill som GTA V? Budskapet er vel ikke å øke terrorstatistikken som fra før av er skyhøy, men ting kan faktisk virke inn på enkelte med feil virkemål.

Det var dagens lille budskap. Fortsatt kondolerer jeg til svenskene som i går ble utsatt for et angrep. Kanskje flere der ute har tanker rundt spill, film, musikk kontra virkelighet? Fyr løs.

Selv skal jeg nå vekke dama så vi får med oss frokosten på hotellet. Dere får ha en fin helg, og tenke over hvor heldige dere er som ikke har vært utsatt for vold og terrorangrep. Ja, for det kan tydeligvis skje hvem som helst, når som helst og hvor som helst. Verden er et farlig sted.

Peace out...

Halo-feber...

Yo.

Det regner utenfor vinduet. Jeg er på jobb. Gleder meg til i morgen ettermiddag. Da har jeg endelig frihelg og til og med samtidig med dama. Vi bestilte oss en natt på hotell langt pokkers unna alt og alle. Så i morgen bærer det vekk. Skal bli godt med kvalitetstid, kos og et glass Whiskey. Skal bli godt å bare gi faen i alt. Livet er ikke bare jobb.

For tiden spiller jeg Halo Master Chief Collection på min nye Xbox One. Har også Halo Reach. Ønsker gjerne å finne noen norske å spille med, så legg meg gjerne til.
Min gamertag er fortsatt SolmyrKatteby

I kveld blir det vel litt Halo-gaming da dama drar på kveldsjobb. Før pleide jeg å sitte og sture alene til hun kom hjem. Nå har jeg gaming å fordrive tiden med. Det er blitt en hobby igjen.

Hvilket Halo-spill er best? Aner ikke, men tror ikke det ville blitt Halo 4, 5 eller Reach for den del. Og nå mener jeg campaign-delen. Min favoritt er nok Halo 3. Joda, forguder 1 og 2 også, men særlig 3. Eneste jeg har å sette finger på er at historien skulle vært lengre.
Flerspilleren liker jeg også godt på Halo 3. Reach også, men Halo 3 og særlig med tilleggskartene som fulgte på.
Andre meninger?

Uansett; ha en flott dag og husk; Don't make a girl a promise you can't keep :)

Stardew Valley og Layers Of.......FEAR!!!

Klokken nærmer seg 6 og jeg kryper til køys i håp om å få sove. Det har vært en mengde drosjekjøring både i går natt og i natt. På fredag kjørte jeg fra morgengry til morgengry lørdag morgen med bare et par timers pause. Nesten et døgn i bilen! Puh, da er det godt det nå er søndag egentlig og deilig å slippe å tenke på å være tilgjdngelig fordi man har hovedvakt eller bakvakt. Jeg må jo hvile ut også.

Jeg kjøpte meg Stardew Valley på Xbox One samt Layers Of Fear. Sistnevnte ble gratis da jeg er gullmedlem. En gang i tiden frydet jeg meg med det orginale Harvest Moon på SNES (Wii Virtual Play). Jeg ble hekta. Desverre har ingen lignende spill grepet meg siden. Ikke engang Harvest Moon 64.
Jeg spilte Stardew Valley i en times tid og nå greier jeg ikke stoppe! Jeg er hekta! For et spill! Det tar alt det gode fra Harvest Moon og gjør det ti ganger bedre. Alt er bare så frydefullt. Man må liksom bare gjøre litt til, også enda litt til. Mulig jeg fyrer i vei en anmeldelse etter hvert. Det er for tidlig enda. Jeg kan med hånden på hjertet anbefale dette spillet på det sterkeste.

Jeg har også skreket høyt av reddsel. Joda, jeg spilte Layers Of Fear med dama ved min side. For et creepy spill! Det hele er bare helt finurlig laget. Og ting virker så ekte. Lenge siden jeg har vært så skjelven, og redd for å få mareritt. Anbefales til alle grøsse-fans der ute.

Har du spilt Stsrdew Valley? Hva synes du? Var det verdt pengene, eller er du for travelt opptatt med å stelle gården til at du kan kommentere?
Gjerne skriv dine synspunkter rundt Layers. Ble du sengevætef etter å ha spilt dette? He, he :)

Nå må jeg gå til sengs før jeg blekker av utmattelse.

Natta ;)

Xbox One!

God helg til alle, og god fri til de av dere som er så heldige å ha fri. Det er ikke jeg. Jeg har helgevakt og hovedvakt både i kveld og i natt frem til klokken åtte i morgen tidlig. Er jeg litt søvnig? Ja, for jeg har til og med vært på dagvakt siden åtte i morgest. Slik kan taxiyrket være. Det værste er når trøttheten kommer over en. Det andre værste er å dra fra dama for å kjøre en tur, for så å ikke være tilbake på flere timer fordi en ny tur stadig blir bestilt. Heldigvis bor jeg ikke langt unna sentralen, så jeg kan sitte hjemme og vente på turer. Og jeg bør være glad for hver en tur jeg får, fordi *ca-ching* det betyr penger i kassa. Får jeg ingen turer får jeg heller ingen lønn. Ja, man får nemlig bare lønn fra det man kjører inn. Her er det ingen timesbetaling.
Siste lønning var god. Ikke for å skryte, men jeg hadde virkelig jobbet for de pengene. Ikke overveldende mye penger, men nok til å dekke nødvendige utgifter og faktisk sitte igjen med en slump. Det er uvanlig for meg som før jul i fjor hadde vært i pengeknipe i godt over et år. Pengene rakk aldri helt til å dekke leien, og jeg hadde ikke fått kjøpt meg en film på flere måneder engang. Nå eier vi leilighet takket være hjelp fra familie, og både jeg og dama har jobb som kan dekke lån etc. Det føles godt å vite at man ikke går i minus hver jæ**a måned.
Jeg fikk en fin lønnslipp, og måtte gi meg selv noe også. Derfor valgte jeg å kjøpe Xbox One S Minecraft Bundle (500G8). Dama ga meg lov, og vi har etter det kjøpet fortsatt penger å leve for. For å si det slik; livet er bra. Eneste ulempen er at mye jobb selvsagt må til. Når man først har fri må man virkelig utnytte det. Og når man jobber verdsetter man friheten mer også. Det gjør iallfall jeg. Jeg jobber 12 dager i strekk og har to dager fri. Ja, det er mye, men når jeg først har jobb og mulighet til å tjene og legge unna litt gryn, må jeg gjøre det i en god periode for å virkelig føle meg økonomisk stabil. En stabilitet jeg er heldig som får.

Nok om jobb.

Jupp. Kjøpte Xbox One for to dager siden. Fornøyd? Ja, veldig. Jeg har ikke så mange spill enda. Jeg kjøpte Rare Replay. Måtte ha det! Minecraft var med konsollen. I dag lastet jeg ned Lays Of Fear. Det var gratis siden jeg er gullmedlem i Xbox Live. Har planer om å skaffe meg noen flere spill etter hvert.

Noen forslag?

Min liste over spill jeg kunne tenke meg:

- Yooka-Laylee
- Stardew Valley
- Halo Master Chief Collection
- GTA V
- Star Wars Battlefront
- Skyrim (S.E)
- Gears Of War
- Fallout 4

Jeg er fornøyd med konsollen. Spiller av både Netflix, Youtube og TV2 Sumo på den. Holder på å lære meg startside og menyene som jeg synes er litt mer innviklet enn på 360.

Er også interesert i venner å spille/chatte med. Add meg, da, vel ;)

SolmyrKatteby

Dette er min gamertag.

Nå sitter jeg med RedBull og kaffe for å holde meg våken.

Ha en fin kveld!