Norsk
Blog
Gamingens fremtid?!

Gamingens fremtid?!

Skrevet av Soraki den 30 oktober 2009 klokken 23:41

I menneskeår er gaming et veldig ungt fenomen. Maks 30/40 år. Helt fra Pong ble skapt tidlig på sytti-tallet har video spill eksistert. Og hele tiden, fram til nå har ting forbedret seg. Lyden har gått fra "piiiiiiip" til "piipiiipiiipii". Grafikken (som før i tiden bare var firkanter og slike simple figurer satt sammen til en større...ting) har i dag utviklet seg såpass at det er nesten kan kalles virkelighetstro grafikk, og det er ikke verst!
Men hva om man ti år i fremtiden har 100 % virkelighetstro grafikk på sine Xbox 2160 og Playstation 5. Hva da? Hvor bærer utviklingen oss da? Trenger vi mer utvikling?

Om 40 år, hvor står vi da? Har vi full 3D simulation gaming hvor vi faktisk tar på oss en drakt og løper rundt i stua og skyter med lekegevær? Kan det kalles gaming lenger da? Skal ikke gaming være avslappende og ta oss med til steder og la oss gjøre ting vi vanligvis ikke kan gjøre? Jeg er skeptisk.

Kanskje det ikke finnes gaming lenger. Hva om hele markedet ble så fullt av oppfølgere som ikke tilførte annet nytt enn noen ekstra sedler i utviklernes lommer, (vi nevner i fleng: DSi XL, PSP 3000 og Super Elites) at alle ble lei til slutt.
Kanskje Microsoft har kjøpt opp alt av spillutviklere (innkludert Nintendo) og dermed ikke trues av konkurransen lenger så de kan bare lage elendige spill fordi folk har ikke andre alternativer? Hvordan høres Wii Music 14 (til Xbox 10000) ut? Pretty awesome huh?

Så jeg foreslår følgende: Når ting begynner å sakke opp om 10/20 år, frys deg ned til år 3000, der videospill er gjennoppfunnet (på planeten Nglock (Sektor 7)). Du vil takke meg senere. Over et slag Pong.

HQ