Norsk
Blog

Kraftig kritikk av Gullstikka

Skrevet av Soraki den 15 mars 2011 klokken 18:23

AAAAAAAHHHH! Er det mulig?!

Jeg var nettopp inne på Gullstikkas kåringer for beste spill for 2010. Og det som møter meg er flertallstyranni. Jeg er så luta lei av slik idiotiske kåringer hvor man blir tvunget til å velge mellom allerede fastbestemte spill. Nærmest ingen av de spillene jeg ser på som fjorårets beste som for eksempel Kingdom Hearts: Birth By Sleep, Pokémon SoulSilver, God of War 3 og Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 var å finne på listene i det hele tatt. Det er sikkert flere andre som føler det samme.

Det er jo selvfølgelig klart at enkelte spill får mer oppmerksomhet enn andre når andre ikke engang blir nevnt. Skal ikke dette være representativt for Norges gamere? Det er vel faen ikke mye representativt når spill som "Knerten roter seg bort på Kil-ferja" får nominasjon i en kategori som årets håndholdte, og internasjonale mesterverk som Birth By Sleep ikke gjør det. Jeg blir så provosert av slike falske ord: "[Gullstikka] gir norske spillere muligheten til å stemme frem fjorårets favorittspill og spillmedie" "Det er altså mulig å sørge for at nettopp ditt favorittspill får litt ekstra heder og ære." Ikke pokker om det er! Mitt favorittspill blir ikke nevnt engang!

Det at salgstall i Norge skal bestemme hvilke spill som blir nominert er helt tanketomt etter min mening. Det at salgstall skal avgjøre noe som helst angående hva som er best er i utgangspunktet idioti på høyt nivå. Selv om spill som FIFA, Call of Duty og Fallout: New Vegas selger godt gjør ikke dette de til automatisk gode spill. Det vil bare si at markedskreftene er såpass hardt innstilt på akkurat disse spillene og de seiler på en glans som ble opparbeidet av forgjengere som faktisk var bra, mens mange av oppfølgerne kun har brukt mange av de samme gamle formlene, uten nevneverdige forbedringer. Dette gjør seg spesielt gjeldende når spillene er så "grå" og uselvstendige i utgangspunktet.

Jeg personlig mener det blir helt feil om Battlefield: Bad Company 2 blir årets spill. Det blir helt feil om Medal of Honor blir årets action-spill og det blir fryktelig, fryktelig feil om "Knerten går og henger seg" blir årets håndholdte spill.

Kraftig kritikk av Gullstikka

Bildet kan tolkes fritt

HQ