Norsk
Blog
Månedens medlemsanmeldelser: Oktober '11

Månedens medlemsanmeldelser: Oktober '11

Skrevet av Soraki den 5 november 2011 klokken 00:25

Jeg har snart vært medlem på Gamereactor i fire år, og mye har skjedd. Forumet har definitivt hatt sine opp- og nedturer, mange har forlatt oss, men flere har kommet til. Allikevel kan forumets tilstand akkurat nå sies å være nede i en dal.

Vi er endog i ferd med å karre oss oppover, mye takket være gode tiltak av de litt eldre medlemmene, og i den grad er det naturlig å trekke fram Bernt Erik og spesielt Tommy Kværnerud som en stor motivator. Sistnevntes initiativ til månedlige kunstkonkurranser og senest nå ukentlige framhevinger av de beste bloggene har bidratt stort til fornyet aktivitet på den fronten. Med hans tillatelse vil jeg i den kommende perioden prøve noe liknende med tanke på brukeromtaler.

Jeg planlegger å gjøre dette månedlig, som et forsøk på å få til mer aktivitet på feltet, ikke bare blant de som skriver, men også blant de som leser. For realiteten er den at Gamereactors brukere skriver en god del anmeldelser, men de får altfor lite oppmerksomhet. Et grovt overslag gjort av undertegnede viser at det ble skrevet 26 medlemsanmeldelser i oktober alene, noe som tilsier omtrent én hver dag; et godt antall synes nå jeg.

Men med mine spede matematikkferdigheter kom jeg fram til et åpenbart problem: hver anmeldelse fikk i gjennomsnitt mellom 5 og 6 kommentarer, noen så få som to usle tilbakemeldinger. Når man setter seg ned og virkelig jobber med å skrive en tekst for å prøve å gjøre sine egne meninger hørt, vil man ha tilbakemeldinger. Å få en håndfull kommentarer for forsåvidt hardt arbeid er alt annet enn motiverende, og da velger mange heller å frastå fra skrivingen - dette er negativt for alle parter.

Det er heller ikke så mye som skal til - Les gjennom en anmeldelse i ny og ne, gi seriøse tilbakemeldinger på selve skrivingen eller diskuter rundt spillet. Du bør selvfølgelig ikke tvinge deg selv til å skrive bare tull; ta en titt på de anmeldelsene av spill du selv er nysgjerrig på eller har et forhold til. På denne måten vinner alle: Vi får flere anmeldelser, mer diskusjon, flere kommentarer og et mer sammensveiset og aktivt community.

Så uten flere dikkedarer vil jeg ta for meg de anmeldelsene jeg mener var "best" i oktober. Dere vil se at lengden og skrivemåten på tekstene varierer i stor grad og at det sånn sett ikke finnes noen rett eller gal måte å skrive på, så lenge man får fram sine meninger på en god og overbevisende måte.

-----------------------------------------------------------------

Here goes (i tilfeldig rekkefølge):

1. Ghostintors anmeldelser av Halo 3: ODST og Battlefield 3

En av de positive overraskelsene denne måneden var Ghostintor som har vært medlem på siden en god stund, men ikke har gjort seg gjeldende før i den siste tiden. I oktober skrev han to anmeldelser, forholdsvis av Halo 3: ODST og Battlefield - to spill jeg personlig har et ganske likegyldig forhold til. Allikevel merket jeg hvordan tekstene hans dro meg inn i sine dype skildringer av balanseganger mellom lys og mørke, og hvordan man ikke trenger å lete etter dører. Viktigst av alt dog er at han har et modent, selvstendig språk, noe som bare forsterkes av det faktum at han skriver på en blanding mellom nynorsk og bokmål. Enkelte har klagd på denne språkblandingen, men jeg mener det bare gagner Ghostintor og tekstene hans.

2. Jack the Lack of Cracks anmeldelse av GUN

Jack er kanskje den brukeren på siden som jeg føler legger mest arbeid ned i tekstene sine og i oktober tok han fram en god gammel westernklassiker i GUN. Jeg liker spesielt åpningen hvor han hilser spillet som en gammel venn, som nå skal stedes til hvile. Han legger ikke skjul på hvor mye det betyr for han, men klarer på mesterlig vis å se forbi sin kjærlighet og finne feilene som hindrer det i å være perfekt. Teksten er, som forventet av vedkommende, fullstappet med detaljer og omtrent alle aspekter av spillet får den oppmerksomheten de fortjener. Den kan virke noe lang for enkelte, men med et godt og selvstendig språk klarer Jack å holde det interessant til siste linje.

3. HaXorZ' anmeldelse av Mass Effect 2

For å være ærlig er det sjelden en persons første anmeldelse blir så fryktelig bra som de selv tror. Jeg er kroneksempelet på det - min første anmeldelse sugde, kort og godt, balle. Men en sjelden gang kommer det noen som tydeligvis er født med penn/tastatur i hånden; til å være hennes første anmeldelse er HaXorZ' bedømming av storspillet Mass Effect 2 meget godt skrevet. Hun imponerer med et utbredt ordforråd, en livlig, lett stil og en unik, frisk måte å forholde seg å anmelde spill på. Det er rett og slett vanskelig å ikke bli dradd med til det ytre rom - vedkommende presterte faktisk noe få andre klarer; å gi meg skikkelig lyst til å spille et spill.

4. Ursa Minoras anmeldelse av Deus Ex: Human Revolution

Ursa Minora har lenge vist seg som en av de mer kapable skriverne på siden, spesielt da han snappet seieren i brukeranmelderkonkurransen rett foran nesa på undertegnede. I sin anmeldelse av Deus Ex: Human Revolution proklamerer han sin kjærlighet for spillet på en meget god måte og karakteren 10/10 føles rettferdiggjort når man har lest teksten - jeg blir overbevist. I tillegg viser han selvstendighet i måten å skrive på, hvor han samtidig setter søkelyset på filosofiske og eksistensielle spørsmål i spillets univers. Dette er kanskje ikke hans beste verk, men allikevel en av de bedre anmeldelsene denne måneden, noe som sier litt om Ursas skriveferdigheter.

5. gilliankruegers anmeldelser av Assassin's Creed: Brotherhood og Dragon Age II

gilliankrueger er i likhet med Ghostintor en person jeg føler har hoppet opp som en paddehatt i løpet av den siste tiden, og viser seg fra en meget god side med sine to anmeldelser i oktober. Ikke bare presterer vedkommende å skrive humoristisk, han skriver også med en utrolig dybde og finesse i sine tekster. Spesielt i anmeldelsen av Assassin's Creed: Brotherhood viser han dette ved å ta et historisk dypdykk som de fleste andre ikke ville tatt seg bryet med; på toppen av det hele lagde vedkommende et artig og kløktig lite puslespill i overskriftene sine. Også anmeldelsen hans av Dragon Age II har en utrolig egenart over seg, og til å være så kort som den er får han skrevet utrolig mye fornuftig.

-----------------------------------------------------------------

Det var rett og slett det. Ta en titt, les, kommenter - ikke bare de jeg nevner her, men generelt alle medlemsanmeldelser som appellerer til deg, på det ene eller andre viset. Din tilbakemelding kan bety mye for forumets videre tilstand. Og ikke minst: kanskje du blir inspirert til å skrive selv? Så hvorfor ikke gjøre det, det er meget mulig det er din anmeldelse jeg nevner neste gang, om dette lille prosjektet viser seg å bære frukter.

Inntil videre, Soraki ut!

HQ