Norsk
Blog

Strategist på Sci-Fi event!

Skrevet av Strategist den 21 september 2008 klokken 17:20

Ja, nå var det sannelig på tide med en ny blogg fra min side.
I går, 20.09.2008, var jeg på the Scandinavian Sci-fi, game & film Convention i Norges Varemesse på Lillestrøm.

Jeg hadde nemlig lest i Bernt Eriks blogg om dette eventet som skulle foregå i Lillestrøm, ellers hadde jeg nok ikke fått det med meg. Og siden det skulle være masse Star Wars, gaming og ikke minst representant fra Gamereactor der, kunne jeg ikke gå glipp av dette. Og da Heksekongen (fra forumet) tok kontakt per SMS og lurte på om vi skulle dra på messa ble jeg selvsagt med.

Så vi kom oss ned til Lillestrøm, og gikk den korte turen fra Stasjonen til Varemessa. Der så det egentlig merkverdig tomt ut, men etter litt rettledning fant vi ut hvor i messa vi skulle hen. Vi kjøpte billett (100kr) og gikk inn i messehallen. Der var det, i sterk kontrast til utenfor, masse folk og masse stands tett i tett.

Så snart vi var kommet inn, var det første jeg merket meg at hallen var en del mindre enn jeg hadde forestilt meg. Dette var sannsynligvis fordi jeg har vært på svært få messer i min tid, faktisk bare Utdanningsmessa og den sier det seg jo selv at tok litt større plass. Til gjengjeld var det presset svært mye inn på det arealet som var i bruk.
Den neste som møtte oss, var standen til 501st Legion - Nordic Garrison. På bordet deres lå en mengde stormtrooper-hjelmer, og et par fullskala modeller av pistoler. Til høyre for standen kunne man dessuten bli tatt bilde av sammen med utkledde figurer fra Star Wars-filmene. Det var blant annet Darth Vader og flere Stormtroopere. Et bilde av deg sammen med/angrepet av Darth Vader kostet 50 kr som skulle gå til et veldedig formål.

Ved standen rett overfor solgte de blant annet masse forskjellige pins og t-skjorter i tillegg til andre småting. Vi gikk så videre til en stand der det hang mange filmplakater og sto utstilt en svær versjon av Alien som dere kan se på bilde nederst (#3).
Vi gikk så videre til midten av hallen, og kunne derfra se en lang rekke med bord. Bak disse bordene satt blant annet Tommy Lee Wallace (Halloween), Dave Prowse (Darth Vader) og John Rhys-Davies (Gimli). Det var mulig å få signerte bilder og å ta bilde sammen med skuespillerne, men dette var selvsagt ikke gratis.
John Rhys-Davies var den av skuespillerne som hadde overlegent flest folk i kø foran seg, og han var tydeligvis svært snakkesalig.

Etter å ha gått litt rundt og sett på en mengde filmrekvisitter, originale så vel som offisielle kopier, fant vi Gamereactors stand. Der lå det en tynn bunke med GR-magasiner, noe jeg var glad for, siden de ikke hadde bladet på verken Spaceworld eller EBgames på fredag. Men ingen GR-representanter var å se. Dessverre.

Videre så var det stilt opp flere spillemaskiner i et hjørne sammen med flere bærbare fra Asus, der man kunne prøve Spore. På spillmaskinene var det blant annet Mercenaries 2 til PS3 og et eller annet Tiger Woods-spill.
Like ved spilleområdet var det også en stand med mange modeller av fartøyer fra Star Wars. Disse var riktignok betraktelig nedskalert.

Andre severdigheter på messen var et hjørne der de solgte enorme mengder bilder og plakater med skuespillere, både anstendige bilder og mindre anstendige. Man kunne også se rekvisitter fra Harry Potter filmene og Ringenes Herre-filmene. Og man kunne kjøpe utallige DVDer og Spill fra ulike stands. Flere steder solgte de t-skjorter med kule påskrifter og bilder på brystet.

Noe som var morsomt å se var de mange livaktige fullskala figurene og bystene av ulike filmfigurer, som Yoda, Superman, Joker, Batman og mange, mange flere. Nesten alle disse kunne kjøpes, men det fantes også mindre modeller for de med litt mer normal tykkelse på lommeboka.
Andre kule rekvisitter var ringen fra Ringenes Herre (kopi) og lyssabel-modellene, med lysrør.

Etter hvert begynte også Nordic Garrison-folkene å gå rundt i utkledningene og man kunne ta mange kule bilder.

Når det nærmet seg slutten for dagen, kom det kanskje mest stilige. De åpnet en port inn til messelokalet og inn kjørte en sort speilblank Audi R8. Ut av bilen steg Iron Man.

En stund senere var messen over og vi gikk hjem. Vi hadde klart å motstå fristelsen til å kjøpe rubbel og rake, men vi kom likevel hjem med mange minner i form av nittitre bilder.

Under kan du se utvalgte bilder fra messen. Det var messe også i dag (pågår vel as we speak), men jeg har ikke tid til å bruke hele helgen, og det meste er nok likt som i går.

Strategist på Sci-Fi event!

Øverste bilde er fra messens nettside.

Det neste er fra standen til Nordic Garrison med noen av de figurene man kunne bli tatt bilde av sammen med.

Så er det hodet på Alien-figuren.

Under der igjen kan du se bysten av Joker.

Det femte er et "snikfotografi" (gratis) av John Rhys-Davies (speilrefleks med zoom FTW!)

Deretter ser du Gamereactors stand(!)

Iron Man med Audi R8 (stilig).

Og Heksekongen.

HQ