Norsk
Blog
Et storslått og lovende strategispill

Et storslått og lovende strategispill

Skrevet av Strategist den 1 oktober 2008 klokken 21:08

Internasjonale Gamereactor hadde for et par uker siden et stort intervju med Kieran Brigden, Community Manager for Creative Assembly. Her kom det fram mye informasjon om dette lovende spillet som alle fans av Total War-serien ser frem til. Dette spillet skal introdusere sjøslag til Total War serien, og samtidig ta serien inn i 17-18 - hundretallets Europa.

I GRs intervju, som du kan lese her
(og del to her) blir mange av spillets mekanikker beskrevet. Det bekreftes, som det lenge har vært kjent, at man fremdeles maksimalt vil kunne styre tyve units på slagmarken.

Du vil i spillet få et mye større kart enn det som har vært i de foregående spillene. Det vil omfatte Europa, Amerika, India og Ostindia (nåværende Sørøst-Asia inkludert Indonesia). AIen har ifølge CA (Creative Assembly) fått en skikkelig overhaling, noe som er en gledelig nyhet for alle fans av serien. Hvem har vel ikke irritert seg over håpløse handlinger fra AIen i de tidligere spillene? Men det gjenstår selvsagt å se hvordan AIen blir i praksis. CA har lovet gull og grønne skoger når det kommer til AI også tidligere, og bare delvis fulgt opp.

Spillet skal slippes på markedet 6. februar 2009, men også dette er noe de færreste tar for gitt før de faktisk ser det.

CA lover også at mye arbeid er lagt ned i de ulike nasjonene i form av musikk, spesielle units, og språket som snakkes i kampens hete. Det er i alt tolv spillbare nasjoner, men som vanlig er det ventet at de resterende femti vil bli mulige å spille relativt raskt om man laster ned mods som vil komme fra seriens mange fans.

Handel og diplomati skal også være mye forandret. Diplomatene er avskaffet, og erstattet av en diplomatiskjerm som gir mye større innsikt i de ulike nasjoners tankegang. Og handelen vil fungere på en litt annen måte enn tidligere.

Men den største nyheten i dette spillet er selvsagt sjøslagene, og her skal utfallet av slagene påvirkes av mange forskjellige værtyper, og vind vil ha stor innflytelse.

Det ser også spennende ut at CA opplyser på sine nettsider at også multiplayerdelen får en real oppussing. Man kan ikke annet enn å sikle når man leser om nye gameplaymoduser og spillerranking.

En ting mange kanskje savnet i Medieval II var det å kunne be soldater om å stige av hesten og påstige igjen. Dette har selvsagt blitt etterspurt. På spørsmål om det var mulig å på forhånd velge om troppene skal plasseres til hest eller ikke, har CA svart at - enda bedre, visse tropper skal kunne stige av og på hesten i løpet av kampen. Troppene det gelder er dragonerer. Noen soldattyper vil også kunne velge dette før kampen, men ikke i kampens hete.

Måten forsterkninger ankommer slagmarken skal også være forandret fra tidligere spill.

For mer info se CAs Total War blogg.

For Empires egen nettside se her

Total War seriens hjemmeside er her

Alt i alt, kan jeg ikke si annet enn at jeg gleder meg enormt til å få dette spillet mellom fingrene, og jeg kommer uansett til å tilbringe utallige timer foran skjermen med dette spillet i DVD-driven.
Ønsker du mer info om spillet kan du som sagt lese mer nøye i GRs intervju, eller se det mer generelle GRTV-intervjuet
, eller lese på Total War seriens egne hjemmesider.

HQ