Norsk
Blog

Insp.Gadget pt.7: Mindre SPAM!

Skrevet av Strategist den 18 desember 2008 klokken 17:37

Dette er riktignok gammelt nytt for de fleste, men da det er svært relatert til teknologi - denne bloggseriens tema - tenkte jeg å skrive om det - om ikke annet, så for de få uopplyste.

75% nedgang i søppelpost
Har du merket en nedgang i antall spammail i innboksen din i det siste? Da kan dette være forklaringen:
Det har seg nemlig slik at Washington Post for et par uker siden kunne meddele at et Californiabasert firma kalt McColo Corporation, som i lengre tid har solgt tjenester til spammere verden over, nå endelig var kuttet av fra internett. Dette kom som et resultat av undersøkelser gjort av Washington Posts journalister (nesten som Watergate altså... :P) som ledet til at selskapet kunne knyttes til masseutsendelse av såkalt søppelpost - ofte kjent som spam. Journalistene kontaktet så selskapets to internettleverandører som etter å ha sjekket opp saken kuttet internettforbindelsen.

Samme dag rapporterte flere selskaper som overvåker internettrafikken om mellom 66% og 75% færre spammail. I det ene tilfellet var det registrert en nedgang fra 40 spammail sendt per sekund helt ned til 10 spammail per sekund. Tar man med i betraktningen at spam utgjør over 90% av verdens internettrafikk er dette svært gledelige nyheter for de fleste.

De som nå måtte håpe at spammerne nå endelig skal bli stillt til rette vil nok likevel dessverre bli skuffet. Da dette kun var et selskap som solgte spammere serverplass, oppbevaring og lignende, vil spammerne selv fremdeles ha fri adgang til nettet, og det tar neppe lang tid før de finner et nytt selskap som tilbyr de samme tjenestene.

På den positive siden så ble i det minste mange spammere rammet, da McColo Corp var regnet som det sikreste og mest stabile selskapet i sitt slag.

Til slutt vil jeg spørre: Er det mange her som mottar mye spam?
Merket dere noen forskjell i mengden spam den 12. november?
Hva synes du om at spammerne ikke blir tatt?

Kilde: Washington Post

Insp.Gadget pt.7: Mindre SPAM!

Dette var syvende del i min bloggserie om Gadgets.
Tidligere deler er listet nedenfor:
-Inspector Gadget pt.1: Victorinox Traveller Lite
-Inspector Gadget pt.2: Like a dolphin
-Inspector Gadget pt.3: Myser på HTC
-Inspector Gadget pt.4: Gamingstol!
-Inspector Gadget pt.5: T-Ultimate
-Inspector Gadget pt.6: Grønn gadget

Om du ønsker å abonnere på nyheter fra denne bloggserien kan du legge inn følgende i din kommentar (erstatt "*username*" med ditt brukernavn):
<abo/blog.strategist/gadgets/*username*>
Du vil da motta en PM når en ny del publiseres i bloggserien.

HQ