Norsk
Blog

IG pt.14: Posten demonstrerer

Skrevet av Strategist den 19 februar 2009 klokken 23:32

Failed technology
Forrige uke skulle undertegnede motta en pakke postet i Oslo. Dessverre demonstrerte Posten på ypperlig vis at teknologisk framgang ikke nødvendigvis er synonymt med effektivisering og praktiske løsninger. Pakken, som skulle transporteres fra Oslo Sentrum til Strømmen, distansen som normalt er en halvtimes kjøretur, tok en svært uventet omvei. En postbehandlingsrobot presterte nemlig det kunststykket å tolke 2-tallet i 2010 Strømmen som et 7-tall og følgelig sende pakken til Trondheim (og jeg kan bekrefte at 2-tallet hverken var utydelig eller på noen måte mulig å forveksle med et 7-tall). Takket være oppmerksomhet ble heldigvis tabben oppdaget da pakkesporingen viste registrert innlevering ved Postbehandlingsterminalen i Trondheim. Posten ble varslet og pakken snudd.
Transportetappen, som Posten opplyser om vil ta 2-3 dager (intill 5 på spesielle strekninger), tok 6 virkedager - pluss en søndag.

Her på Romerike er dessverre ikke Posten det eneste eksempelet på Failed Technology. Det friskeste (merk ordspillet) og dyreste eksempelet på teknologiens bakside er "Europas mest moderne sykehus" Ahus (Akershus Universitetsykehus). Det som kanskje er norges mest ineffektive og frustrerende arbeidsplass blir fremdeles framstilt som en suksess av de mektige menn i politikken og styrer. Dette samtidig som de ansatte sliter med ekstremt lange oppstarttider på alt Pcutstyr, Iptelefoner som ikke virker, medisinformidlingssystem som fungerte i kun én dag, for dårlig planlegging av arealbruk osv. Listen er lang. Og det er stort sett den planlagt moderniseringen som har skylden, der nye ideer er tatt inn uten testing, fagpersonellets behov og råd ikke er blitt hørt (annet enn i et skinndemokrati) og planløsningen ikke er tilpasset det nybygget faktisk skal romme, nemlig et sykehus.

IG pt.14: Posten demonstrerer

Om du ønsker å abonnere på nyheter fra denne bloggserien kan du legge inn følgende i din kommentar (erstatt "*username*" med ditt brukernavn):
<abo/blog.strategist/gadgets/*username*>
Du vil da motta en PM når en ny del publiseres i bloggserien.

HQ