Norsk
Blog

Skola Internat No.3, Kaliningrad

Skrevet av Strategist den 18 april 2009 klokken 21:41

Jeg har gjort en artig oppdagelse. I Russland er det naermest droemmeland for gamere. Ikke her jeg er i alle fall. Gamere blir ikke misstrodd av foreldre. Tvert imot laaner moedre og tanter PCen for aa spille pek og klikk-spill. Dessverre har de ikke akkurat Crysis-PCer, eller raskt internett, og Xbox360 er dyrere enn i Norge.
Spill koster ikke saa mye mindre enn i Norge. Ville uansett ikke kjoept, da jeg ikke forstaar Russisk eller cyrilliske bokstaver og alt er dubbet.
Spilling og Facebook er nok hovedaktiviteten til Russiske ungdommer, nest etter inntak av oel og wiskey.

Jeg og deler av klassen min besoeker et barnehjem i Kaliningrad, Russland som en del av et veldedig prosjekt. Vi har med $9k amerikanske dollar og 76 kolli med klaer til barnehjemmet som vi har samlet inn dette skoleaaret.
Det er en spennende opplevelse, men litt av en overraskelse aa helt uten overraskelse faa beskjed av laereren ti sekunder etter annkomst ved barnehjemmet om at vi maa ta med tingene vaare fra bussen og at jeg og tre andre gutter skal bo med russiske familier mer enn en time utenfor byen og dermed ikke moeter noen andre norske foer mandag. Ekstra spennende ettersom det kun er eleven vi skal bo med som kan smaa bruddstykker med engelsk.... Svaert vanskelig aa foere samtaler og gjoere seg forstaatt. Ikke minst naar alt som staar av info rundt om i Russland er skrevet med cyrilliske bokstaver. Ettersom det tar mange uker aa faa visum er det svaert lite tilrettelagt for turisme her. Heldigvis er det varmt her, bortsett fra naar det blaaser som kraftigst inn fra det Baltiske hav.

Saann. Naa har jeg ikke tid til aa skrive mer.

HQ