Norsk
Blog
Strategist myser på Gullstikka 2010

Strategist myser på Gullstikka 2010

Skrevet av Strategist den 5 mars 2010 klokken 01:32

Aller først en dårlig nyhet. Gamereactor vant ikke. Men all heder og ære til Gamer.no som gjorde det. De har gjort en hederlig innsats for å komme seg ut av turbulensen de havnet i i fjor for bare noen knappe måneder siden, og de var verdige vinnere. Gamereactor kommer sterkt tilbake neste år.

Bernt Erik var nominert til Årets Ildsjel, men også for ham ble det bare nesten.

Ellers var Gullstikka en festivitas der spillbransjen gikk til det ytterste for å feire seg selv. Mellom prisene stod dansegruppen Kvikk på scenen (aldri hørt om dem, men de vant visstnok Norske Talenter - well; ignorance is bliss). I tillegg fløt drikkevarene tykt under hele strabasene. Folk ble stadig mer snakkesalige rundt meg, og jeg var antakelig den eneste i hele Rockefeller som ikke drakk en dråpe alkohol. Øl er ikke etter min smak, og jeg er verken festløve eller av den sosiale typen. Men jeg nøt også feiringen, selv om det var skuffende at Gamereactor ikke vant.

Det må dog sies at Jon Cato som prisutdeler var den som gjorde best figur på scenen, noe alle må ha sett; så en liten seier til Gamereactor var det der.

Ellers gikk det mye i grove vitser uten at latteren stod i taket mer enn et par ganger. Det toppet seg da Ali Reza var innom scenen for å dele ut pris - jeg kan ikke for mitt bare liv huske hvilken kategori - men det kom mange festligheter. Flere kjendiser fikk også gjennomgå fra flere hold, og jeg kan ikke unngå å tenke at humoren hadde vært en annen om NRK hadde vært til stede og filmet også i år. Men NRK var representert ved flere personligheter fra kanalen.

Prisene i seksten kategorier var delt ut klokken ti, og jeg skulle gjerne ha kunnet gitt dere oppsummeringen, men jeg var ikke tilstrekkelig oppmerksom til at jeg var i stand til å memorere den. Om en oversikt ikke allerede er tilgjengelig vil den nok uansett dukke opp iløpet av morgendagen.

Da prisutdelingen var unnagjort og adskillige tomme glass og flasker stod tett som sild på hvert eneste bord - gikk festelighetene over i en ny fase; videre inntak av alkohol! Jeg vil nødig fremstille spillbransjen som en drikkfeldig gjeng, men det er nok å si at det var nok ingen som kjørte derfra på egenhånd. Og de mer erfarne tilstedekomne på Gullstikka har nok lagt seg til en høy alkoholtoleranse...

En knapp time etter at prisutdelingen var omme fant, da klokken krøp mot eleve, fant jeg at det var best å komme seg hjemmover. Med prospektet om tidlig skole imorgen, baksmellen fra en uke med en rekke skoleoppgaver levert på overtid og medfølgende stort søvnunderskudd, samt en overfølsomhet for høylydt festing, av erfaring liten evne til å delta, og manglende oversikt over både busstider og veien fra Rockefeller til Oslo Bussterminal fant jeg det best å vende nesen hjemmover. Selvom jeg ble opplyst om at det var først når klokken straks slo eleve at festen virkelig satte inn, med DJ inn i de sene nattetimer.

Min gode stedsans gjorde at jeg heldigvis instinktivt fant veien direkte gjennom Oslos mørklagte gater. Etter en halvtimes venting og 45 minutters turing på bussen er jeg nå hjemme. Antakelig foregår festen enda for fullt på Rockefeller og resten av redaksjonen, med Magnus og Jon Cato i spissen, er i full sving. For å si det på skikkelig eventyrvis: hvis ingen har stoppet spillbransjens feiring, så fester de vel enda...

Dette var min første gang på Gullstikka, og selv om jeg ikke er helt inne i miljøet, og intet menneske annlagt for festing, så hadde jeg en hyggelig opplevelse. Jeg fikk hilse på mange av Gamereactors skribenter som jeg bare kjenner ved navn og produserte verker, og en del tidligere skribenter var også dukket opp. Jeg hadde hyggelige samtaler med flere av dem, og fikk også snakket med Carl Thomas, som hadde veldig mye vettugt å si, som jeg kan lære av, men som jeg misstenker, utifra gestikuleringen hans, for ikke å komme til å huske noe av hva han sa til meg imorgen tidlig.

HQ