Norsk
Blog
Spøkelseshistorie

Spøkelseshistorie

Skrevet av Strategist den 21 juni 2010 klokken 17:14

Jeg så nylig filmen Paranormal Activity.

Det var en tur med klassen for å feire at tretten års skolegang har kommet til veis ende. Et av tidsfordrivene mellom alkoholkurene ble å sette på filmen Paranormal Activity.

Flere hadde åpenbart sett filmen tidligere, mens noen hadde skapt seg klare forventninger til filmen. Det resulterte i at et par jenter ble sittende med en genser over hodet og nektet å se gjennom hele filmen. Andre av jentene uttrykte høylydt missnøye med den mannlige protagonistens [fiktive] missforhold til kjærestens irrasjonelle dikteringer om hvordan de skulle forholde seg til det påståtte spøkelset, eller demonen om du vil.

Vel. Jeg skal ikke legge ut om hele filmen, for den var i det store og hele ganske kjedelig. De første to tredjedelene av filmen var stort sett dagligdagse indikasjoner på at det "spøker" som alle enkelt kunne ha blitt forklart med fysiske og fullstendig naturlige fenomener om de forekom i virkeligeheten, som de faktisk ofte gjør. Siden jeg ikke er noen fan av reality-serier var dette naturlig nok to kjedelige tredjedeler.

Siste tredjedel av filmen bestod av mer "paranormale" filmtriks, men feilet miserabel i å være spennende eller skremmende, og ble heller bisarr og et oppskvip der akkurat det man forventer seg av en slik film også skjer. Slutten gav ingen overraskelse overhodet.

Men da kommer jeg over på det filmen handler om, nemlig såkalt "paranormal activity". Tror du på slikt?

Er fenomenet spøkelser noe vi bare innbiller oss i vår desperasjon etter å tro at det finnes noe etter døden, eller er vi bare paranoide?

HQ