Norsk
Blog

Reiseblogg: Interrail

Skrevet av Strategist den 8 juli 2010 klokken 01:50

Dag 1.

Avreise var fra Gardermoen klokken 18.30. Vi var tre gutter pakket opp med store sekker på ryggen og mindre sekker til håndbagasje og sto klare med ferdig innsjekking klokken 16.45. Sekkene skulle leveres på spesialbagasje-skranken til Norwegian.

Endelig var stresset med pakking over. Akkurat idet klokken tikket 15.30, tidspunktet for planlagt start på reisen hjemmefra til Gardermoen skjedde det helt store. Ryggsekken med PCen og all håndbagasje revnet idet jeg puttet oppi speilreflekskameraet. Det resulterte i febrilsk leting etter en annen sekk i husets kjeller. Svetten rant i varmen. På grunn av plassmangel ble jeg også nødt til å pakke tursekken med klær osv. omigjen.

16:10 nådde jeg endelig Lillestrøm stasjon. Men flytoget som skulle gå 16:15 var marerittaktig forsinket.

Men jeg rakk det altså.

En ukomplisert flyreise, kun forringet av den minimale benplassen, tok oss til Berlin, Schönefeld flyplass. Flyet landet 15 minutter før tiden, og bagasjen kom så raskt som bare tyskere kan få til. Knapt hadde vi stilt oss opp ved båndet, som var rett innenfor døren knapt 50 meter fra flyet, så var all bagasjen lagt på båndet og avhentet. Ingenting manglet.

Togreisen inn til sentrum av Berlin var derimot mindre uproblematisk. Vi kranglet med opptil flere billettautomater i en halvtime. Hvilke billetter trengte vi for vår tur? Hvordan mater vi maskinen med penger? Den ville ikke ta imot pengene, og spyttet dem ut igjen. En flau start på turen.

Et par enkle togbytter brakte oss til Hostellet Jetpak i Berlins mer vellstående bydeler. Kort vei fra Europasenter og Berlin sentrum forøvrig.

Etter et enkelt måltid og annskaffelse av drikke har vi nå trukkes oss tilbake til rommet for å sove. Tidlig opp imorgen.

<i>Det blir ingen bilder idag. Har vært mørkt sålenge vi har vært her.<i>

HQ