Norsk
Blog

Dag 2: Interrailbilletten

Skrevet av Strategist den 9 juli 2010 klokken 00:08

Dag to av Interrailturen brukte vi på å tasse rundt og se Berlin. Vi kjøpte togbillett for 48 timer så vi kan komme oss enklere fra sted til sted.

Etter å ha lett oss frem til en matbutikk i Kurfürstendamm for å kjøpe frokosttilpassede brødvarer og drikke tok vi turen til Berlin sentrum. Med et fåtall overganger kom vi oss til Berlin Hauptbahnhof, hvorfra vi gikk over elven Spree og forbi Tysklands presidentpalass - hvor vi ble tilnærmet at to danske jenter som forsøkte å, på tysk, spørre oss om veien.

Vi fikk ikke vite hvor de ville. Ettersom jeg alt hadde skjønt at de var skandinaver avbrøt jeg dem og bad dem spare seg bestrebelsene med tysk.

Bad move.

Jeg vet ikke om de ble fornærmet eller flaue, men de snudde iallefall på hælen. Muligens fordi jeg i et forhastet øyeblikk antok at de var svensker, noe jeg gav uttrykk for og de kontant avviste.

Etter å ha tatt diverse bilder av presidentpalasset beveget vi oss mot Reichstag. Vi hadde ikke tenkt oss inn, men tok bilder av fasaden. Vi gikk så til Brandenburger Tor, der vi kom over en svært bedagelig annlagt aktivist (fyren i midten av bildet), og en typisk organisert ung tigger med en tydelig kopiert lapp på engelsk som forklarte hvorfor har trengte penger.

Så gikk vi litt rundt i gatene i nærheten, så på Holocaust Memorial, og spiste et heller dyrt og dårlig måltid.

Dag 2: Interrailbilletten

Imorgen skal vi se Checkpoint Charlie.

Dagen endte forøvrig i febrilsk leting og diverse undersøkelser, idet én av mine to medreisende kom til den erkjennelse at hans Interrailbillett var blitt gjennglemt i kopimaskinen...

Vår Interrailbillett starter ikke før om to dager, altså 10. Derfor ble det ikke oppdaget før nå. Imorgen tidlig må vi altså oppbringe en addresse for nytt hostel i Dresden som er neste oppholdssted, samt organisere ekspresslevering med transportfirma.

HQ