Norsk
Blog

Dag 29: Effel tower n'stuff

Skrevet av Strategist den 5 august 2010 klokken 23:32

04.08.2010

Dessverre må jeg si at mesteparten av vår ene hele dag i Paris ble tilbrakt på et billig hotellrom... Og da mener jeg ikke den typen etablissement.

Vi var alle ganske slappe og med tilløp til sykdom, og ettersom Paris ikke er den byen vi var mest entusiastisk interessert i ble det en rolig dag på hotellrommet. Klær ble også vasket på et vaskeri nede i gaten.

Først nærmere kvelden tok vi turen til noen av de store severdighetene i Paris. Vi så selvfølgelig Notre Dame, Louvre, Champs Elysées, Triumfbuen og Eiffeltårnet. Når dette var unnagjort var også klokken nærmere 1. og medregnet at vi skulle tidlig opp imorgen for å rekke Eurostar-toget var det på tide å køye og ikke tid til flere severdigheter.

For å få slippe opp i Eiffeltårnet måtte jeg gjennom en litt interessant samtale med sikkerhetsvaktene som gikk omtrent slik, etter at de hadde blitt oppmerksomme på at jeg hadde lommeknivene vi kjøpte i Basel i sekken:
"'A'ide it, in the green."
"What?"
"A'ide it in the green."
"What do you mean. Here?"
"No! No. No. 'Ide it in the green"
"Over here?"
"Ide it."
"..."
"You know the English word: A'ids?"
"What?"
"AID'S. I'des."
"Oh. OK...? Here?"
"You don't understand English so well."
"I understand, but I don't feel comfortable leaving my knives here. Can't you keep them while I'm up, or I'll just not go up the tower."
"... Close your bag. Close it. Go through. Go up."


Tross den sene starten på dagen fikk jeg tatt en hel del bilder. Her følger et lite utvalg.

Dag 29: Effel tower n'stuff

1. Notre Dame, den kjente katedralen. Og vi var til og med så heldige å se ringeren idet han passerte. Pukkelrygg og det hele. Dessverre fikk jeg ikke avfotografert ham.
2. Det var riktignok et rart sted å parkere, men de to samtidig noterende parkeringsvaktene illustrerer hvor ivrige franske parkeringsvakter er i tjenesten.
3. Louvre med den kjente pyramiden fra verdensutstillingen. Vi lette etter et sted der vi kunne melde oss frivillige til å smashe den; for menneskeheten og for vitenskapen. Det er jo for galt at ingen skal dra frem levningene etter Maria Magdalena som ligger under der...
4. Mens vi gikk gjennom den enorme parken forran Louvre begynnte det å fossregne, og etter en detour for spising var det mørkt før jeg kunne ta bilde av Obelisken og Triumfbuen på nært hold.
5. Vi måtte ta turen til Eiffeltårnet selv om det var mørknet for lenge siden.
6. Lysshowet som tennes i tårnet med gjevne mellomrom er spektakulært.
7. Vi kunne ikke slippe høyere enn andre etasje i tårnet så sent, men det var likevel verdt den stive prisen. Vi har gått trappene i Eiffeltårnet liksom.
Bildet viser resultatet av mørke, lang lukkertid, manglende kamerastativ, og en litt ustø hånd. Paris, WTF?-?-?-?-?-?-?-?

HQ