Norsk
Blog
Ni år er gått siden '9/11'

Ni år er gått siden '9/11'

Skrevet av Strategist den 11 september 2010 klokken 15:09

I dag er det ni år siden verden ble sjokkert av angrepene på World Trade Center i New York, der to fly ble krasjet inn i verdens høyeste byggninger. Også Pentagon ble rammet, samt United Airlines Flight 93.
Angrepene vekket massiv oppsikt verden over og ble delvis sendt direkte av CNN. Live-sendingen kan fremdeles ses opptak av på YouTube.

Begge tårnene kollapset innen to timer etter at de ble truffet av de kaprede flyene. Det er den eneste gangen i historien at stålkonstruerte bygninger har kollapset totalt. 2 977 mennesker pluss kaprerne (19 stk) omkom i angrepene.

Terrorangrepene sjokkerte amerikanere og utløste George W. Bushs krig mot terror. Som en konsekvens av angrepene har mangfoldige flere liv gått tapt under USAs kriger i Irak og Afghanistan. USAs hevnterror har ført dem inn i den hengemyren som de nå sliter med i Asia. Men dagen i dag er først og fremst brukt til å minnes dette 'angrepet på Vesten'.

I år sammenfaller niårsdagen for angrepet med den muslimske høytiden Id. Dette har ført til mange kontroversielle ideologiske sammenstøt, mest markert har vært Pastor Terry Jones menighet i Floridas planer om å brenne 200 Koraner.

For min egen del var '9/11' hendelse som nesten gikk meg hus forbi. Først om kvelden den tirsdagen ble jeg oppmerksom på at dette var mer enn bare en lokal krise i New York, men noe som angikk hele verden. Jeg hadde selvsagt hørt snakk om saken gjennom hele skoledagen, men oppfattet ikke omfanget eller antok at dette angikk meg på noen som helst måte, så jeg merket meg ikke med hva det ble snakket om. I ettertid har jeg derimot fått mye mer innsikt og interesse for denne historiske hendelsen.

Hvor var du da katastrofen intraff?
Når ble du klar over nyheten?

HQ