Norsk
Blog

Ca. dag 1 & 2

Skrevet av Strategist den 5 juli 2011 klokken 11:26

Bedre sent enn aldri... x2

California 2011, dag 1 og 2

Reisen til USA begynte torsdag 30. juni. Med mellomlanding i Amsterdam etter 1 time og 25 minutter i luften med KLM. Deretter en natt på flyplasshotel; Hotel Sheraton. Vi fikk også tid til en svipptur innom Amsterdam sentrum for middag.

Dag 2, 1. juni. Lengste dagen i mitt liv. Fra Schipol, Amsterdam kl. 10 1. juli.
Til San Francisco International Airport 1. juli, kl. 12. Etter tolv timer i luften. Og fremdeles hadde vi en hel dag fremfor oss.

Alle skilt, informasjonsfeeder og videoer på SFIA da vi ankom var tekstet på kinesisk. Dette er altså hva kineserne betaler for...

Da vi kom inn i byen tok det ikke lang tid å få øye på begge sider av den amerikanske drømmen. Men ærlig talt; "Why lie. I need a beer" begynner å bli smått uorginal nå.

Jeg foreslo for et familiemedlem et tidsfordriv á lá 'gul bil' men substituert med 'fet amerikaner', men slo det fra meg fordi 'fet amerikaner' er vanskelig definert...

Det var strålende vær og flott solskinn over SanFran. og omegn da vi kom. Veien fra flyplassen viste allerede noe av den flotte naturen byen ligger i. Forståelig at indianerne forsvarte det flotte landet sitt med nebb og klør.

Etter taxituren fra flyplassen til hotellet og en restaurantmiddag kunne jeg interessant nok bemerke en viss språkbarriere. I mange situasjoner møter man amerikanere som ikke behersker engelsk særlig bedre enn at de konverserer i enstavelser.

Dag 2 på reisen gikk forøvrig med til å gjøre seg litt kjent i byen, samt gå til anskaffelse av et City Pass for tilgang til public transport og innpass på en rekke severdigheter. Jeg merket ikke noe særlig til jetlag før jeg sovnet ganske momentant relativt tidlig på kvelden.

Ca. dag 1 & 2

Chinatown. Kineserne eier amerikanerne. Bokstavelig.

HQ