Norsk
Blog

Ca. dag 3, 4 & 5

Skrevet av Strategist den 14 juli 2011 klokken 08:31

San Francisco, sjøløver og pelikaner...

Vi hadde sovet oss inn i amerikansk tid, og de neste to dagene, 2. og 3. juli ble benyttet til å gjøre seg kjent i sentrum av SanFran.

Jeg merket ikke mye til jetlag på dagtid, med unntak av at resten av at de tre øvrige familiemedlemmer var ganske grumpy, og usedvanlig irritable.

Etter å ha inntatt en mektig amerikansk frokost på hotellet ble dag nummer tre viet til å få unna det kjedeligste; å handle. Dagen ble tilbragt stort sett innenfor Macy's fire vegger, men produserte da også en del nyttegjenstander. Deriblant et adapter for mini-displayport til HDMI fra Apple Store.

Vi var også innom Fisherman's Wharf og Pier 39, der vi så en håndfull av de svært så kjente, og høyrøstede, sjøløvene.

Etter en tur innom et maritimt museum, med et knippe gamle båter til kai, tok vi den berømte Powell & Hyde cable car fra ende til ende. Convenient, siden enden var i Market Street, et steinkast fra vårt hotel i Geary Street.

Dag fire var vi tilbake på Fisherman's Wharf der vi tok en båttur inn under Golden Gate Bridge og rundt Pelikan..jeg mener Alcatraz, den berømte tidligere fengselsøya. Kanskje de burde gjenåpne det. As it turns out, så har California for mange fanger i forhold til fengselskapasiteten sin. Og de er jo bankerott.

Det er interessant å observere hvordan skurker blir fremstilt som helter ikke bare i amerikansk populærkultur, men også i hverdagen, i et land som har en større andel av befolkningen sin i fengsel enn noen annen stat i verdenshistorien.

Også Aquarium of the Bay fikk en visitt. Selv om det var mindre omfattende, og mer barnevennlig, enn forventet, så fikk vi sett noen interessante marine dyr. På hjemveien var vi innom Lombard Drive, den berømte bratte veien (google it!).

Dag nummer fem dro vi til Golden Gate Park, en grønn lomme midt i San Francisco større enn Central Park i New York. Der tilbrakte vi dagen på Academy of Science, og tok i øyesyn utallige arter innen reptiler, pattedyr, insekter med fler. Deriblant elektrisk ål, diverse frosker, slanger og sommerfugler, og mange flere imponerende vesener.

Ca. dag 3, 4 & 5

Jeg synes den minner om Jabba the Hut.

Oppdateringene forsinkes beklageligvis av en ufør tommel, samt at Canon har laget crappy programvare som ikke vil samarbeide med kameraet mitt på MacOS.

HQ