Norsk
Blog

Reiseblogg: Ca. dag 7

Skrevet av Strategist den 1 august 2011 klokken 20:58

Etter en natt på motel backtracket vi ruten fra dagen før et par kilometer. Dette for å komme til San Simeons store attraksjon, den største turistattraksjonen i California målt i antall besøkende: Hearst Castle.

Dette er den stolte, amerikanske historien om en fattig amerikansk gutt som bygde seg opp fra ingent...nei vent...som arvet massevis av penger fra faren, bygde seg opp et medieimperie, utførte en del andre bedrifter og kjøpte seg makt og inflytelse. Han investerte mange av pengene i byggingen av et Europeisk-inspirert slott fylt med både falske og ekte antikviteter, mest falske, på en fjelltopp på ranchen sin. Jeg skal spare dere for intrikate detaljer, så jeg hopper over hele leksa om den amerikanske drømmen, ståpåviljen, og klisjéene. Så deretter gikk han konkurs. Hearst Castle, oppkalt etter stormannsgale Hearst, er derfor eid av en foundation og tilgjengelig for publikum.

Reiseblogg: Ca. dag 7

Dere kan 'google' Hearst Castle for å se slottet, men det har seg slik at Hearst også bygde seg en privat Zoo ved slottet. Da konkursen kom og dyrene skulle selges, var det noen dyr som var rømt. Derfor er det blant kveget på Hearst-ranchen, flere dyr som ikke hører naturlig til. Deriblant denne flokken på ca. 40 zebraer.

Da vi igjen kjørte videre sørover langs kysten, mot Los Angeles, stoppet vi blant annet for å studere noen utrolig nærgående ekorn, som flokket seg rundt oss der vi stod. Neste stopp var da vi fant en strand og for første gang dyppet tærne i Stillehavet. Vi tok deretter tur som stumtjener, og det ble badet.

Jeg kan si såpass, at Stillehavet var kaldt. På ingen annen måte var det heller særlig annerledes enn enhver annen pytt med vann. Det var riktignok ingen formasjoner i horisonten, bare vann og himmel. Dønningene var også oppimot så høye som meg selv og slo godt innover den flotte stranden, enda det var rimelig stille i luften.

HQ