Norsk
Blog

Forumets Tilstand 2.0

Skrevet av Strategist den 31 januar 2012 klokken 21:54

Det er lenge siden sist jeg postet en oppdatering om Forumets Tilstand, så jeg tenkte jeg skulle komme tilbake til dere med en oppdatering igjen. At jeg har gått tilbake til å kalle denne bloggen versjon 2.0 er for å innføre et litt mer praktisk nummereringssystem enn hva jeg brukte tidligere. Den litt odde dagen å publisere bloggen skyldes en hektisk uke og at jeg rett og slett glemte å poste den i går.

Noen av dere som ikke henger på IRC føler kanskje at dere ikke har sett så mye til meg den siste tiden. Det stemmer at jeg i lengre tid har vært mindre synlig på Gamereactor enn jeg skulle ønske, og enn hva som strengt tatt er nødvendig som moderator. Likevel vil jeg som jeg tidligere har gjort vise til at vi gjør en hel del arbeid bak kulissene, mer enn dere merker hver gang dere spør i Bann-tråden om hvor en bruker er blitt av etter at en eller annen har funnet på noe ugang.
Vi fjerner også mye mer påtrengende ugress - som oftest allerede før det påvirker deres brukeropplevelse her på forumet. Som da moderasjonen her forleden sorterte gjennom en liste med kinesiske IP-adresser der en spambot i lengre tid hadde registrert en stor mengde brukere på den engelske delen av Gamereactor, som spammet gjestebøker også hos norske brukere samt noen andre kommentarfelt. Ikke mindre enn 86 brukere bannet vi på noen få timer. I én gjestebok fant vi over 1400 kommentarer, til sammen 53 sider, som kun var spam. Alle postene reklamerte for en eller annen kinesisk nettbutikk og billige piratkopierte klær osv. I tillegg var et titalls andre gjestebøker affektert. Samtlige spambrukere er nå bannet, IPene sperret og innleggene slettet.


Denne bloggen vil jeg også bruke til å annonsere at vi planlegger en større endring i forumet som har vært etterspurt lenge. Målet er å innføre noen mindre omfattende regelendringer med effekt fra 1. februar, men grunnet at undertegnede skal i en doktorgradsdisputas, og beveger meg til en annen landsdel i den anledning kan tidsskjemaet bli litt forskjøvet.

Rent konkret innebærer endringene at vi fra 1. februar 2012 gjenninnføre kjøp og salg i forumet vårt. Dette skal kun foregå i én til flere designerte tråder som vil bli opprettet av moderasjonen. Mer informasjon om betingelsene vil bli å finne i trådens førstepost. Videre vil det også, sannsynligvis ikke før mandag, komme en annen liten oppfrisking av forumet som dere kan se frem til. Forutsatt at ikke deadlinespøkelset narrer oss, så regner vi med å få gjennomført dette på tiden og uten komplikasjoner.

HQ