Norsk
Blog

Forumets Tilstand 2.2

Skrevet av Strategist den 2 november 2012 klokken 09:43

Det er igjen tid for en lang tirade for å vise at vi er her, at vi bryr oss og at vi følger med. Men jeg skal forsøke å holde meg kort denne gangen, for det handler om å være kort. Om korte blogger, altså.

Jeg har sett at det har vært bittelitt murring om korte blogger. De fleste responderende har kommentert og poengtert det samme som vi i moderasjonen har forsøkt å formidle subtilt flere ganger. Men det kan hende vi skulle vært tydeligere. Jeg skal iallefall ta en liten gjennomgang nå.

Korte blogger:
Vi liker ikke så godt korte blogger. Brukerne våre liker ikke korte blogger. Derfor har vi en grense i reglementet som sier at blogger skal være på minst fire fulle linjer. Det er ikke et uoverkommelig krav og noe de fleste burde klare å jatte ned.

‹‹Men redaksjonen poster korte blogger!››
Moderasjonen har lite å gjøre med hva som postes i redaksjonelle tekster, inkludert redaksjonsblogger. Men det stemmer at det hender at redaksjonen poster blogger som har mindre enn fire linjer skreven tekst. Da er det uten unntak en betydningsfull melding, eller et megetsigende bilde i bloggen.

‹‹Når redaksjonen poster korte blogger reagerer ingen, men hvis en vanlig bruker [...]››
Moderasjonen har ansvar for å "passe på" og veilede brukerne. Men det stemmer ikke at vi er urimelig strenge på denne regelen overfor "vanlige brukere". Vi slår stadig ned på blogger som består av nesten riktig sammensatte bokstaver, i tilfeldig sammensatte ord til helt uforståelige setninger om ganske uinteressante ting som heller skulle vært postet i Chat 3.0 eller en annen tråd. Og det tror jeg dere ville vært takknemlige for om dere visste hva vi ser.

Men vi sletter ikke blogger - selv om de kommer til kort på antall ord - dersom forfatteren har sagt alt som trenger å sies og komplimentert med et megetsigende (relevant) bilde, eller skrevet en tekst som er et motiv i seg selv. Det er en uttalt policy som er kjent for alle i moderasjonen.

Noen ganger er alt som trengs ett av Kennda Js fantastiske bildekreasjoner. Og dersom du har kommet opp med et glitrende originalt dikt like kort som Jan Erik Volds ‹‹Dråpen henger der ikke››, så skal vi ikke slette det. Selv om du godt kunne slengt på et illustrerende bilde.

Vi ser oss ikke blinde på reglene, men vit at de er der. Prøv å skrive minst fire linjer - det er ikke så vanskelig. Og om du er i tvil om bildet ditt er nok, sleng på noen ekstra linjer om hvorfor du valgte det.

Forumets Tilstand 2.2

Et bilde kan si mer enn tusen ord.

HQ