Norsk
Blog
Hvem er mest aktive på forumet?

Hvem er mest aktive på forumet?

Skrevet av Strategist den 2 desember 2012 klokken 13:57

Det er flere enn meg som synes å ha fått øynene opp for Aktivitets-funksjonen på Gamereactor den siste tiden. Det er en liste i krypinnet over aktiviteter og en liste under Overblikk over de som har fått flest aktivitetspoeng. Flere av dere har den siste tiden spurt hvordan det hele fungerer, og hvorfor jeg har så mange poeng, så jeg tenkte at jeg skulle komme med en liten oppklaring. Jeg kommer til å legge opp en punktvis og mer kortfattet forklaring i Gamereactors funksjoner [101]-tråden etter at jeg er ferdig med eksamen.

Som enkelte av dere kanskje har merket dere har jeg vært ekstra aktiv den siste tiden. Det er ikke tilfeldig.

Jeg har alltid vært høyt og lavt på forumet. Blant annet er det en del av min jobb som moderator. Men mens jeg tidligere har sjekket innom for å kontrollere at det ikke er noe spam, har jeg den siste tiden hatt en mer aktiv tilnærming. Jeg leser nøyere det jeg klikker på, og legger igjen en kommentar som sier hva jeg synes. Ikke alltid så detaljert svar, og ikke alltid så alvorlig innhold, som det jeg holdt meg til tidligere, men desto mer synlig. Dét, og min nylige aktivitet i bloggingen, har, som noen av dere har kommentert, ført med seg at jeg har fått mange aktivitetspoeng, og har ligget høyt på listen over Mest Aktive på Overblikk-siden. I skrivende stund har jeg 665 poeng. Du kan se din egen poengsum enten ved å klikke deg inn i krypinnet ditt eller gå til listen Mest Aktive på Overblikk-siden.

La meg forklare litt nærmere hvordan aktivitetspoengene fungerer:
Overblikk-siden har vært her lenge, selvom mange av dere synes å ha ignorert den. Men sammen med noen nye funksjoner i krypinnet bringer den noen helt nye statistikker. Du får et innblikk i omtrent hvor mange som klikker seg inn på bloggen din, en liste over alle de siste bloggene, brukeranmeldelsene, forumtrådene, gruppene, Live-feed-oppdateringene også videre. Her får du et godt overblikk over aktivitet og statistikker for nesten alle de ulike delene og aspektene av Gamereactors community-funksjoner.

Det aller meste av statestikken og listene går tilbake 7 døgn, altså en uke. Det vil si at blant mest kommenterte blogger og medlemsanmeldelser inkluderes bare de som er publisert de siste syv dagene. Så det som vises er ikke det samme som totalen. Og det er ikke alltid så lett å spore hvor mange som faktisk klikker seg inn på en blogg eller medlemsanmeldelse. De totale tallene er i de fleste tilfellene antakelig høyere enn det som er registrert og vises.

Men over til aktivitetspoengene igjen spesifikt:
I krypinnet ditt ser du en liste over ting som gir aktivitetspoeng og aktiviteten du har gjort den siste uken. Du kan følge denne linken for å komme til listen i ditt eget krypinn:
http://www.gamereactor.no/profil/?do=activity

Listen ser omtrent slik ut:


Siste ukes aktiviteter: [591]
Forum/Gruppe forum kommentarer: 96
Tekst/Gjestebok kommentarer: 67
Brukeranmeldelse/bloggkommentarer: 160
Blogger: 9
Medlemsrecensioner: 0
Bilder: 0
Live feed oppdateringer: 18

Dette betyr at jeg de siste 7 dagene (i går) har samlet 591 poeng totalt.
Under de ulike kategoriene kan man se at jeg har kommentert 96 ganger i forum og grupper til sammen, 67 ganger i redaksjonstekster og brukeres gjestebøker og 160 ganger i brukeranmeldelser og blogger. Jeg har skrevet 9 blogger, lagt opp 0 egne medlemsanmeldelser, lastet opp 0 bilder til profilen min, og skrevet 18 Live feed-oppdateringer. Alt dette iløpet av de siste 7 dagene.

Som de raskeste matematikerne iblant dere alt har bitt dere merke i, så blir ikke disse tallene noe sted i nærheten av 591 til sammen. Grunnen til dette er at ulike aktiviteter vektes ulikt. Blogger og medlemsanmeldelser gir for eksempel mye flere poeng enn enkeltposter i gjestebøker og forum. Det er naturlig, ettersom blogger og medlemsanmeldelser jo er større tekster og krever større innsats å skrive.

Det er heller ikke slik at aktivitetspoengene oppdateres hver gang du poster noe. Det ville vært upraktisk om de skulle oppdateres hele tiden over hele forumet. Det som istedenfor skjer er at all aktiviteten du har gjort gjennom dagen legges til aktivitetspoengene dine én gang i døgnet. Dette skjer rundt klokken 05 om morgenen.

Da legges poengene fra det siste døgnet til, og poengene fra for syv døgn siden trekkes fra.

Men det er ikke slik at poengene dine med dét er helt borte når det er gått syv dager. På overblikk-siden kan du bla ned til "Medlemmer" og velge fanen "All-time". Der listes alle brukerne registrert på det norske forumet etter hvor mange poeng de har samlet totalt siden Aktivitets-systemet ble innført på siden.

Som dere ser er fantomena øverst på denne listen med over 9200 poeng.
Noen av de andre brukere som har vist seg særdeles aktive på det norske forumet er Parkour Gamer, som forleden hadde 6666 poeng, sonic og link, Creteck, Grallen, albaga, NewAge, The Cookiemonster og dark samus nemesis. Undertegnede, Strategist, er ikke engang blant topp ti på listen.

Men da jeg for knapt mer enn en måned siden startet innsatsen med å delta mer aktivt selv på forumet, etter å ha vært på redaksjonsmøte i Oslo 26. oktober, så hadde jeg bare rundt 1400 aktivitetspoeng totalt, og litt over seks og et halvt tusen poster i forumet siden jeg laget brukeren. Siden da har jeg nådd nesten 4000 aktivitetspoeng og økt til nesten 8000 poster.

Så: Hvis jeg fortsetter å samle over 500 aktivitetspoeng i uken, og fantomena fortsetter med rundt 60 - hvem tror dere at først når 10k aktivitetspoeng?

HQ