LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk
      Blog

      Mandariner og klementiner

      Skrevet av Strategist den 2 desember 2012 klokken 20:20

      På denne tiden av året oppstår spørsmålet igjen: mandariner eller klementiner?

      Sitrusfruktene er tilbake i butikkhyllene og noen spør forvirret hver gang; hva er det jeg spiser? Mandariner eller klementiner? Hva er forskjellen? Så jeg vil gjerne være behjelpelig og oppklarende for dere alle:

      Mandariner er veldig sjelden å finne i norske butikker og har vært nesten fraværende siden nittitallet. Hvis det står at det er mandariner i butikken, så er det (nesten uten unntak) snakk om feilmerking av klementiner.

      Klementinen er en krysning mellom mandariner og pomerans, først oppnådd av en fransk munk, Père Clément, i overgangen til forrige århundre. Den er søtere enn mandariner og kjennetegnes ved at det gjerne er få eller ingen steiner i den.

      Hvis du faktisk skulle komme til å få tak i mandariner i Norge i dag, så ville du antakelig synes at de smaker mye mindre godt enn klementiner. Før klementinen kom til Norge var det dog vanlig at vi importerte mandariner. Klementiner har nå tatt over den eksportveien.

      Hvis noen skulle komme til å tilby deg en mandarinbåt, så kan du høflig opplyse dem om at de er håpløst ignorante som ikke har fått med seg at det er en klementin.

      Mandariner og klementiner

      Klementin.

      HQ