Norsk
Blog
Kalkulatoren min kjører Portal

Kalkulatoren min kjører Portal

Skrevet av Strategist den 7 desember 2012 klokken 21:27

Vel. Det er ikke egentlig min kalkulator. Men jeg har samme merke - Texas Instruments TI-84 Plus. Det er heller ikke strengt tatt Portal, slik det kom ut i 2007 fra Valve.

Det det er, er en programmererstudent, yngre enn meg, som har laget en versjon av Valves klassiker som kan kjøres på en helt vanlig grafisk kalkulator. En kalkulator akkurat som den jeg satt og brukte på eksamen forleden.

Før jeg fikk starte på eksamen var det dog noen som gikk rundt og nullstilte kalkulatorene våre, så jeg tviler på at jeg kunne sneket til meg å ta med dette spillet på eksamen. Det ville vært en underholdende avkobling.

Det er ganske store begrensninger på programmering for grafiske kalkulatorer, og utvikleren uttaler at det var det som var motivasjonen og utfordringen. Ti-84 kan bare håndtere 16 kilobytes med kode.

Mens mobiltelefonene våre nå får plass på et kredittkort og kan ha internettilgang og gjøre avanserte regneoppgaver, er kalkulatorene fortsatt store, klumpete, fargeløse, med liten og dårlig skjerm, og de koster likevel en formue. Kalkulatorene kan knapt gjøre noe utover å regne. Og selv dét er ikke særlig intuitivt utført.

Men noen har altså klart å lage versjoner av både Mario og Tetris, og nå sist - Portal.

Spillet kan lastes ned her:
http://www.omnimaga.org/index.php?action=downloads;sa=view;d
own=841

(Jeg har ikke prøvd å installere spillet selv enda, men det skal være 38 levels)

HQ