Norsk
Blog

Oppvask: Bruker du varmt nok vann?

Skrevet av Strategist den 9 desember 2012 klokken 23:22

Jeg har eksamen for tiden, og da blir det ikke alltid prioritert å ta oppvasken hver dag. Det er egentlig bare latskap, men noen ganger hoper den seg opp. Og det kan hende den blir stående så lenge at det kan bli forandringer i konsistens og egenskapene til matrestene som henger igjen. Enten det er biologi som oppstår eller forsteining.

Nå har jeg akkurat måttet ta oppvasken med noen dagers størknede rester, for jeg var begynt å gå tom for rene bestikk og kaseroller å bruke. Det bød på litt jobb. Det er viktig at oppvasken er helt ren før den er ferdig. Jeg insisterer på å spise av rent bestikk og ikke samle opp størknede fettrester og bakteriekolonier fra gang til gang.

Det minner meg om at jeg er litt vár i forhold til det å spise hos andre jevnaldrende. Uten at jeg har germofobi, så liker jeg å vite at oppvasken er gjort skikkelig.

Frem til jeg begynte med heimkunnskap på barneskolen trodde jeg det var en selvfølge at folk vasket tingene de skulle spise av skikkelig, men det visete seg å være feil. I heimkunnskapen både på barne- og ungdomsskolen lærte jeg at folk er redde for litt varmt vann.

Troen på at zalo alene gjør bestikket rent forundrer meg. Jeg insisterte alltid på å være den som tok oppvasken på min gruppe, for jeg var den eneste som gjorde en samvittighetsfull jobb. Gruppen min ble ikke så rent sjelden sist ferdig, men helst skulle jeg ønske jeg kunne ha vasket tingene også før vi selv brukte dem i matlagingen. Jeg stolte ikke på forrige hvilken enn klasse det var som hadde heimkunnskap før oss. Ikke rent sjelden fikk jeg beskjed om at den som skulle tørke oppvasken slet med å gjøre det, fordi vannet jeg brukte - og som jeg selv stakk hånden nedi - gjorde gjenstandene altfor varme...

Andre som har vokst opp med oppvaskmaskiner i sine middelklassehjem har aldri lært å vaske opp for hånd synes det som. Jeg vasker alltid opp med det varmeste vannet jeg kan få fra springen, og det skal iallefall dampe ordentlig.

Bruker du ordentlig varmt vann når du vasker opp?

Oppvask: Bruker du varmt nok vann?

Dette er bare en liten del av den aller groveste oppvasken, før jeg samlet meg til å gjøre den ferdig.

HQ