Norsk
Blog
Spill, eksamen og råtne klementiner

Spill, eksamen og råtne klementiner

Skrevet av Strategist den 11 desember 2012 klokken 23:03

Jeg hadde eksamen i dag, og i går hadde jeg derfor vært ute for å kjøpe brød og klementiner til å ha med i matpakken. Å gå tom for mat er ikke helt bra dagen før eksamen.

Forrige gang jeg besøkte Rema var det et helt bord fullt av kasser med klementiner, men disse var begynt å bli tydelig myke og dårlige. Derfor hadde jeg håpet at de skulle ha fått inn ferske klementiner til i går. Klementiner er veldig greie å ha med på eksamen, siden de er oppfriskende og samtidig svært lette å skrelle. Skuffelsen var følgelig stor når bordet stod der fremdeles med resten av de samme klementinene, tydelig sammenskvist og til dels mugne. Jeg ble nødt til å plukke ut noen få, mindre myke klementiner, fra en kasse uten mugg, som jeg kunne ta med. Rema skulle likevel ha 12 kroner kiloet.

Forøvrig ble eksamensopplevelsen i dag, den siste for året, en hel del mindre kjedelig for min del av at jeg kunne trekke på mine hundrevis av timer i Empire: Total War for å resonnere frem til viktige historiske datoer, og også de mange episodene av QI som jeg har sett i eksamensperioden for å prokrastinere lesing.


Jeg skulle ønske eksamen ikke handlet om at hundre elever skal trekke på nøyaktig de samme faktaene og pensumbøkene, for å komme til samme resultat i identiske oppgaver. Eksamenssystemet burde etter min mening ha vært modernisert for å tilpasse seg informasjonsalderen.

Nå er det juleferie.

Har du hatt eksamen, eller har du fremdeles en halv måned igjen av skoleåret?

HQ