Norsk
Blog
Har du fyrverkeri igjen?

Har du fyrverkeri igjen?

Skrevet av Strategist den 31 desember 2012 klokken 17:35

Folk som sender opp fyrverkeri før nyttårsaften...

Hvorfor kan ikke folk vente til klokken 24, 31. desember med å sende opp fyrverkeri? Nå har jeg hørt sporadiske smell gjennom hele desember, for ikke å si siden november. Hva skyldes denne umettelige trangen til å fyre av krutt?

Jeg har ikke dyr eller småsøsken, så fyrverkeriopptenningen får ingen konsekvens for meg, og er som regel bare et lite *pop* i det fjerne. Likevel irriterer det meg at folk ikke kan vise høflighet og fornuft, og la andre være i fred som ikke er like ivrige. Det er nok at folk går amok med krutt og alkohol én dag i året, i noen timer, om de ikke skal holde på i en måned. Det er ikke bare dem selv det går utover. Hvert år brenner hus ned, og en stor andel av øyeskadene er på tilskuere.

Kan vi ikke bare overlate spetakkelet til proffesjonelle? Da slipper vi de fleste av skadene, og bråket konsentreres til avtalte tidspunkt. Istedenfor et salig kaos får vi planlagte og koordinerte oppskytinger som er et skue verdt å se. Og vi slipper alle som fristes til å finne frem en rakett allerede i starten av desember, bare for å teste at kruttet er bra.

Sender du opp fyrverkeri på nyttårsaften? Eller har du allerede fyrt av hele arsenalet gjennom desember måned?

HQ