Norsk
Blog

I full profil

Skrevet av Strategist den 26 februar 2013 klokken 19:43

Det er lenge siden jul og det er på tide å felle nisseluen ta bort juletreet. Jeg snakker om å bytte profilbilde. Med nytt design her på siden er det kanskje på tide å bytte ut det gamle med noe nytt på flere fronter.

Jeg er ikke en for å bytte profilbilde ofte. Jeg identifiserer meg med avataren min. Og jeg tror andre her også er blitt så vant til den at den er blitt en del av identiteten min her inne. Men noen ganger er det nødvendig å skifte ut det man er blitt vant til. Derfor prøver jeg meg nå med et nytt profilbilde.

Jeg har alltid før valgt et anonymt profilbilde, som står til det anonyme, intetsigende og uoriginale pseudonymet mitt. Jeg liker anonymiteten. Jeg er ikke ivrig etter å knytte mine internettpersonligheter til mitt IRL-selv. På internett står jeg fritt til å forandre språket mitt, holdningen min, hvordan andre oppfatter meg, og hvordan jeg oppfatter meg selv. Men etter at jeg har hatt navn og bilde både i bladet og på nettsiden her ved et par anledninger kjenner en ikke ubetydelig andel av dere meg allerede som mer enn en anonym moderatorskikkelse på andre siden av en monitor. Flere av dere ville trolig kunne kjent meg igjen på gaten, mye takket være min trofaste hatt. Faktisk har et par av dere allerede møtt meg - med hatt.

Så jeg feller nå et lite stykke mer av sløret, og velger et bilde som ikke er fullt så upersonlig. Det er meg. Og hatten min selvfølgelig.

Hva med dere. Hvor opptatt er dere av å bevare anonymiteten på et internettforum som dette? Har du noen gang brukt et bilde av deg selv som profilbilde på et anonymt forum? Hvordan opplever dere det at man kan endre skrivestil og måten man forholder seg til andre for å skape en helt annen personlighet på nettet?

I full profil

Kilde: http://www.explosm.net/comics/3089/

HQ