Norsk
Blog
Earth Hour 2013

Earth Hour 2013

Skrevet av Strategist den 23 mars 2013 klokken 20:26

Det er den timen igjen...

Idag, søndag 23. mars klokken 20.30-21.30 verden over lokal tid, er det "Earth Hour". Den timen i året da alle sammen skal skru av lyset sitt og være veldig miljøbevisste. Det er bare noen knappe minutter til det skjer her i Norge, og jeg har et ganske fint utsiktpunkt fra leiligheten min utover Trondheim by, så kanskje jeg får se noen lys gå av over byen.

Jeg har ikke meldt meg opp eller tatt noen skritt for å planlegge min egen Earth Hour. Leiligheten min er ikke flombelyst, men jeg tror jeg trenger det lyset som fremdeles er på, og PCen kan jeg jo ikke godt skru av...

Dersom du tror at Earth Hour er en stor miljøbesparelse og at du kan føle god samvittighet resten av året bare du har deltatt, så tar du feil. Energimessig er Earth Hour en dråpe i havet, og like mye energi produseres uansett. Det er signaleffekten, det symbolske, som er greia med Earth Hour. Og jeg velger å støtte det metaforisk gjennom å skrive denne bloggen. Hvis du vil bidra, sørg for å bruke litt mindre størm når du kan også gjennom resten av året.

Denne dagen er mest av alt for meg en anledning til å dra frem dette gullkornet fra New Zealandsk TV. Du har sikkert sett det før, men det er verdt å minnes på en gang i året. Den blir aldri gammel.

HQ