Norsk
Blog
Brukernavn-savn

Brukernavn-savn

Skrevet av Strategist den 13 april 2013 klokken 21:08

Siden det visst er en dag for nostalgi:

Husker du da du laget brukernavnet ditt? Brukernavnet du har på Gamereactor?
Valgte du det første som falt deg inn, eller brukte du møysommelig med tid på å komme frem til akkurat det rette brukernavnet som skulle beskrive deg for all fremtid?

Jeg husker da jeg laget mitt brukernavn. Strategist. Det var for å registrere meg på Gamereactor, for før det hadde jeg ikke besøkt noen forum eller registrert meg på noen nettsider. Så hva skulle jeg hete? Dette skulle være et navn jeg kunne bruke på alle nettsider jeg ville registrere meg i fremtiden, og i all fremtid bli kjent som på Gamereactor.

Det var nesten et år siden jeg hadde blitt introdusert for Gamereactor, og jeg hadde hengt på nettsiden litt sporadisk siden da. Men jeg hadde bare lest nyheter og etterhvert såvidt begynt å sjekke ut forumet. Det virket lovende. Spennende. Et nytt og fremmed land jeg kunne utforske. Med en spillers nysgjerrighet ville jeg erobre dette landet. Men først måtte jeg vite hva jeg skulle kalle meg.

Det tok ganske nøyaktig en måned fra jeg bestemte meg for at nå skulle jeg registrere meg på Gamereactor, til jeg kom opp med et brukernavn jeg trodde jeg ville kunne være fornøyd med, «Strategist». Det var tider det å ha den friheten til å velge. For det tok mindre enn en måned før jeg innså at det ikke var et så genialt navn som jeg hadde trodd. Det viser seg at det er mange «Strategist» der ute. Noen tok kontakt og lurte på om jeg var «Strategist» som de kjente fra et annet forum. Nei det var jeg ikke.

Når jeg var blitt litt varm i trøya her på Gamereactor ville jeg også utfolde meg og registrere meg på andre forum og nettsider. Strategist viste seg å være opptatt nesten over alt. Engelske ord rett fra ordboken er gjerne opptatt viste det seg. Oracle, som passende inneholder en del bokstaver fra navnet mitt og ble foreslått av en klassekamerat en gang fordi jeg er så glad i fakta, er visst også i høy etterspørsel. Jeg registrerte meg et par steder som «Strategos», gresk for Strategist, men det satt liksom ikke helt på meg. Et sted endte jeg tilogmed opp med «VikingStrategist» - *grøss*.

Jeg hadde nå allerede vært lenge på Gamereactor, og begynt å venne meg til å hete Strategist, men jeg var fremdeles på leting etter et bedre brukernavn. Det var kanskje for sent for meg på Gamereactor, men det dukket opp stadig flere interessante nettjenester: Twitter, Raptr, osv. Jeg ville ha et kort brukernavn, slik som LuXe, originalt så ingen hadde brukt det før meg, og lett å huske så folk ville kjenne meg igjen når jeg bruker det.

Hva med Anol? Det er en sammensetning av de to første bokstavene i for- og etternavnet mitt. Og det er ikke meningsløst, for det er ikke langt fra navnet på et stilig og godt kamuflert krypdyr, anole (er den ikke akkurat like kul som meg?). Anol var ledig de fleste steder jeg sjekket, selv enorme sosiale nettverk som Twitter. Men grunnen til at jeg i første omgang hadde landet på «Strategist» var jo at det passer med min brennende interesse for strategispill og min sans for taktikk og analytiske evner. Nesten ingen kjenner til skapningen anole. Hvem ville ta koblingen? Og hvilke egenskaper har jeg egentlig til felles med den lille krabaten?

På ett eller annet tidspunkt fikk jeg inspirasjonen til navnet «Anolytic». Det har de samme egenskapene som brukernavnet Anol, og det er i tillegg et spill på ordet «analytic» eller «analytisk» på norsk. Best av alt: Det er kort, originalt og gjenkjennelig. Det ligger fint på tungen synes jeg. Og så langt har jeg aldri opplevd at det var opptatt når jeg skulle registrere meg et nytt sted.

Jeg er ingen quitter, så jeg kommer ikke til å bytte bruker her på Gamereactor bare for å få navnet mitt. Men dersom du kommer over en «Anolytic» noe annet sted på internett, så er det ganske sikkert at det er meg.

Så:
Brukte du lang tid på å bestemme deg da du valgte brukernavnet ditt? Har du endret brukernavn siden du registrerte deg her på Gamereactor? Og hvor fornøyd er du med nicket du bruker?

HQ