Norsk
Blog
Om å vente en halvtime...

Om å vente en halvtime...

Skrevet av Strategist den 22 april 2013 klokken 18:23

..på bussen som skal gå hvert kvarter.

Det er noe av det verste jeg vet. Når du står der foran timetabellen, har løpt til bussholdeplassen for å være sikker på at ingen buss skulle unnslippe deg, og kommet frem noen minutter før avgang. Du skal være noe sted om ti-femten minutter, eller du er bare ivrig etter å komme hjem. Blodet pumper i ørene mens du står og venter på bussen, i to minutter frem til ruten sier at bussen skal komme. Du skifter litt urolig fra det ene benet til det andre. Ti minutter går. Du legger hendene på ryggen. Fem minutter til går. Neste buss skulle ha kommet og du legger hendene på ryggen, slik at tilfeldige forbipasserende eller naboer som tilfeldigvis titter ut av vinduet ikke skal synes du ser brydd ut. Ytterligere 12 minutter går, og det er nå tre minutter til bussen skal komme, den tredje ruten siden du ankom bussholdeplassen.

Men der i svingen dukker bussen frem. Halvminuttet senere er den ved din holdeplass. Går denne bussen to minutter før tiden, eller er den tretten minutter forsinket? Eller er dette den bussen som skulle ha kommet først, bare at det med din uflaks var akkurat for tre ruter siden at det ble kaos og alle bussene ble forskjøvet cirka en halvtime?

Dette opplever jeg hver gang jeg skal ta buss her i Trondheim. Det tar en evighet å komme fra AtB. Senest i ettermiddag satt jeg og ventet en halvtime på en buss som skulle komme hvert kvarter på vei hjem fra butikken med poser fulle av matvarer. Likevel kommer jeg aldri til å lære meg å møte opp på bussholdeplassen en halvtime før.

HQ