Norsk
Blog
Millioner av ord

Millioner av ord

Skrevet av Strategist den 7 september 2013 klokken 05:54

Jeg er veldig glad i å skrive. Det er derfor jeg er her på Gamereactors forum. Her kan jeg skrive alle slags typer tekster og med mange forskjellige formål og temaer. Som moderator får jeg god anledning til å skrive med en alvorlig og myndig tone. Som kverulerende debatant får jeg anledning til å utfolde en omstendelig persona i spilldiskusjoner såvel som politiske diskusjoner. Som blogger skriver jeg lystig, sarkastisk, fantasifullt, alvorlig, reklamerende, selvhøytidelig og mye mer. I Nattråden kan jeg teste ut et mer muntlig språk.

I tiden som er gått siden jeg ble medlem her på forumet har jeg spredd over forumet et stort antall tekster, både lange og korte. Jeg fikk derfor litt lyst til å se nærmere på hva statistikken over det jeg har postet faktisk innebærer. Jeg har skrevet over 10 000 innlegg totalt. De litt over 9800 av postene som regnes med i brukerstatistikken inneholder et totalt antall tegn som i går akkurat passerte 4,5 millioner.

Mer enn 4,5 millioner tegn har jeg altså skrevet her på Gamereactor. Inkludert mellomrom. Det er 4.5 millioner tastetrykk. Ikke forunderlig om noen taster skulle begynne å bli litt slitne.

Men hvor mye tekst er egentlig 4.5 millioner tegn?
Dersom man regner omtrent 3500 tegn på en A4-side i fontstørrelse 12, så har jeg skrevet mer enn 1286 A4-sider på Gamereactor. Det utgjør en temmelig tykk bok, eller flere (kanskje jeg skal trykke og utgi ut en samling av mine beste Gamereactor-innlegg?). Til sammenligning er det 3 566 480 bokstaver i autoriserte utgaver av King James Bible. Tallet varierer riktignok litt mellom ulike versjoner av Bibelen, men er ganske konsistent (bortsett fra at en kilde sa 3 116 480 bokstaver (med fordelingen 2 278 100 og 838 380 bokstaver mellom det gamle og nye Testamentet). Bibelen har da anslagsvis rundt 4 millioner tegn mellomrom inkludert (noe som stemmer med en kilde som sa 4,01 millioner tegn uten å spesifisere om det var med eller uten mellomrom). Følgelig kan jeg slå fast at innleggene mine på Gamereactor samlet utgjør en tekst som er lenger enn Bibelen. Med 783 137 ord i Bibelen betyr det også at jeg sannsynligvis har skrevet omlag 1 million ord her på siden. Det er mange ord det.

HQ