Norsk
Blog
Hvalkjøtt!

Hvalkjøtt!

Skrevet av Strategist den 13 september 2013 klokken 18:45

...det er mat!

Da jeg først skrev denne bloggen visste jeg ikke at Jeppzki alt hadde hatt omtrent samme idésom meg. Men det er irrelevant.

Jeg har hatt intensjon om å smake hvalkjøtt ganske lenge. Jeg er ikke egentlig særlig diversifisert i matveien. Hvis det er grønt, bortsett fra erter, så spiser jeg det ikke. Det er i bunn og grunn lettere å liste tingene jeg liker enn tingene jeg ikke liker. Men jeg er glad i kjøtt. Jeg er en kjøtteter. Definitivt.

Det er mange typer kjøtt å velge mellom. Og når det kommer til kjøtt og fisk eksperimenterer jeg gjerne. Derfor måtte jeg utvide repertoaret mitt og hvalkjøtt er så norsk som det bare får blitt. Derfor kjøpte jeg hvalbiff da jeg endelig kom over det i butikken denne uken, og til middag idag var det tid for å smake.

Det smakte utsøkt. Dyrt, men godt. Og vi får ha det helt for oss selv her i Norge, for alle andre land (bortsett fra Island og Japan) har bestemt at hvalkjøtt er neinei. De aner ikke hva de går glipp av.

Det neste jeg må prøve ut i matveien er hund, katt, eller kanskje insekter. Ellers har jeg enda ikke prøvd krabbe eller hummer. Smalahove tror jeg at jeg holder meg unna. Det er noe annet å spise alle typer enn alle arter.

Hva slags typer eksotisk eller uvanlig kjøtt har du smakt? Hva slags kjøtt vil du anbefale?

HQ