Norsk
Blog
Skaubjønn

Skaubjønn

Skrevet av Strategist den 17 september 2013 klokken 21:08

En av opplevelsene jeg hadde denne sommeren var rekordmange flåttbitt. Allerede første dagen på hytta fant jeg ikke mindre enn 4 flått, og siden fant jeg stadig en eller to nye nesten hver dag. Det var ikke måte på hvor nærgående de var med hvor de bet heller. Jeg skal spare dere for mer eksplisitte detaljer.

Siden jeg er relativt sikker på at jeg fant flåtten stort sett samme dag som de bet, burde jeg være relativt trygg i forhold til å pådra meg borreliose og andre infeksjoner. Men det er ikke fritt for at risikoen for dette er litt klarere i hodet pga de ekstremt mange medieoppslagene om sykdommen de siste par somrene. Dog ettersom behandlingen for borreliose av hva man leser synes å være en stødig kur av placebo og særskrivingsfeil, så burde man kanskje ikke være så forstyrret?

Jeg for min del var glad da jeg leste i nyhetene de siste ukene om at Rolf Luneng var fratatt autorisasjonen som lege og deretter at Norsk Borreliose Senter (sic) skulle legges ned. Det navnet skurrer. Hvilke flere bevis trenger man egentlig for at det de driver med er sketchy?


Å utnytte hypokondere og andre desperate er ille nok. Det mer alvorlige er likevel også grunnen til at de ble fratatt autorisasjonen. Det er en viktig grunn til at vi ikke skriver ut lange antibiotikakurer i Norge. Overforbruk av antibiotika fører til resistente bakterier. Bevis for evolusjonsteorien rett der. I Norge har vi vært flinke til å bruke antibiotika forsiktig, og som et resultat er vi relativt lite rammet av resistente bakterier. Når du reiser i utlandet er man ikke like trygg. Mange land har ikke vært like forsiktige som oss.


Derfor er jeg glad for at helsemyndighetene tok tak også denne gangen.

HQ