Norsk
Blog
Om å være moderator

Om å være moderator

Skrevet av Strategist den 20 september 2013 klokken 01:20

Vi kommer til å velge en ny moderator i neste uke. Men først vil jeg skrive litt om hva det vil si å være moderator på et forum som Gamereactor sitt. Jeg deler ikke alle hemmelighetene med dere, men vil nevne noe av det som forandrer seg bittelitt når man blir moderator. I utgangspunktet tar jeg det for gitt at brukere som blir moderatorer strammer seg opp og glir inn i rollen, men hvis du ønsker å bli moderator kan det likevel være greit å ha lest noe om hva som forventes.

Det er nødvendig å være klar over at moderatorjobben ikke bare er en tom tittel man tar på seg. Å være moderator handler ikke bare om å utestenge et par brukere om dagen og stenge noen tråder. Vel så mye handler det å være moderator om å være en representant for Gamereactor Norge, og del av et team som innad ofte er uenige, men utad skal fremstå som ganske samstemte.

Som moderator må man derfor tenke litt mer enn ellers over hva man skriver og hvordan man formulerer seg, enn hva man måtte som vanlig bruker. Dette gjelder også når man deltar i forumet uten å være direkte involvert i moderatorarbeid. Alt vi gjør med tittelen moderator ved brukernavnet kan nemlig potensielt tolkes av utenforstående som representativt for Gamereactor. Ikke dermed sagt at vi ikke kan ha egne, private meninger og delta i diskusjoner, men hvis vi er uforsiktige med hva vi sier eller insinuerer kan det reflektere dårlig på hele moderasjonen og Gamereactor.

Å være moderator innebærer at man blir nødt til, veldig lite og forsiktig, å endre tonen man bruker i forumet. Ikke bare i informasjon gitt fra moderasjonen til brukerne, men også i hvordan man formulerer seg i vanlige tråder og diskusjoner. Vi må kanhende avstå fra å delta i noen morsomme replikkvekslinger som balanserer på grensen til off topic eller trolling. Fordi vi skal stå frem som gode eksempler i forumet. Og vi må passe på å være hyggelige og oppmuntrende mot alle brukere, noen få ganger fremfor å komme med hundre prosent ærlig kritikk av andres tekster og argumenter.

Til gjengjeld får moderatorer et unikt innblikk i Gamereactors indre virke. Man får være med på å forme forumet og forumets policy. Man får hjelpe til å holde forumet fritt for forstyrrende elementer som kan ødelegge brukeropplevelsen. Og man får dessuten en hel del respekt, og takknemlighet for innsatsen man gjør.

HQ