Norsk
Blog
Guide til førsteposter og tråder

Guide til førsteposter og tråder

Skrevet av Strategist den 2 oktober 2013 klokken 14:22

En god førstepost kan utgjøre forskjellen mellom fem og hundre kommentarer. Men å skrive en god førstepost er såre enkelt, og ikke så mye jobb som du kanskje tror. Jeg vil i denne bloggen forsøke å komme med noen enkle tips og viktige opplysninger om hvordan en førstepost kan være. Denne guiden vil først og fremst handle om tråder i Spill-subforumet, da det er vesentlig større variasjon i typen tråder i de andre subforumene, og dermed også hva som gjør en god førstepost.


Kort og saklig
Det aller viktigste å påpeke er at en førstepost absolutt ikke trenger å være lang. Dette er ingen blogg eller avhandling. Å lage nye tråder skal ikke være en avskrekkende oppgave. Du skal bare skrive akkurat langt nok til at andre brukere med et kort blikk på førsteposten (OP) kan se hva som skal diskuteres i tråden og hvilke retningslinjer som avgrenser diskusjonen. Jo mer velkjent og omtalt temaet for tråden er, jo mindre trenger du å skrive om selve temaet i førsteposten. Å inkludere linker til relevante nyhetsartikler eller wiki-artikler kan være et nyttig hjelpemiddel.

Spar noe til diskusjonen
Førsteposten skal helst ikke være for personlig - med mindre dette er nødvendig for temaet den handler om. Førsteposten bør være nøktern og informativ. Å skrive om dine opplevelser eller personlige mening kan ofte med fordel unngås i førsteposten. Det er bedre å dele dette som en del av diskusjonen med en gang tråden har begynt å få respons. Førsteposten bør i hovedsak inneholde objektive opplysninger.

Tittelen
Tittelen er kanhende det aller viktigste ved en ny tråd. Det er den som skal lokke andre brukere inn for å lese og kommentere. Prøv å velge en trådtittel som er god og beskrivende, og dessuten korrekt skrevet slik at den er lett å søke etter for andre.

Informasjon
De aller beste førstepostene er de som gir utfyllende og velstrukturert informasjon om trådens tema. Dette trenger ikke nødvendigvis være en lang avhandling, men kan også være det. Sørg bare for at teksten er godt strukturert og oversiktlig.

Del opp
Dersom mye informasjon skal med i førsteposten kan det være lurt å skrive den viktigste informasjonen uthevet i bold øverst i førsteposten, eller på annen måte avgrenset fra resten av posten. Dermed er det lettere for nye besøkende til tråden å sette seg inn i den informasjonen de trenger for å delta i diskusjonen.

Oppdateringer
Dersom du vil oppdatere førsteposten med ny informasjon og denne ikke lenger er mulig å redigere kan du be en moderator om å redigere tråden for deg.

Lettlest
Husk å bruke avsnitt og andre virkemidler for å gjøre førsteposten lett for andre å lese. Det er ekstra viktig at førsteposten er forståelig og lett å lese siden denne inneholder informasjon som alle deltakere i diskusjonen trenger å vite.

Originalitet
Sist, men likefullt viktig, er det at trådemnet er originalt. Før du poster en ny tråd kan det være lurt å søke etter om det alt finnes en slik tråd i forumet. Det anbefales å gjøre dette allerede med en gang du får idéen til en tråd, slik at du slipper å sitte med skjegget i postkassen når tråden din blir slettet fordi den allerede fantes.

Du kan søke etter gamle tråder i alle subforumene her. Dersom du finner at tråden eksisterer fra før er det bedre at du poster i den originale tråden.

Prøv
Det aller viktigste når du skal lage tråder er likevel vilje og initiativ. Prøv å lage tråder, og komme opp med nye trådidéer. Selvom de blir stengt av en eller annen grunn - eller ikke får så god respons som ønsket - ikke gi opp. Det er bedre å ha prøvd og feilet, enn ikke å ha prøvet i det hele tatt.

Takk for at du leste helt hit
Jeg håper denne guiden vil være til hjelp!

P.S. (Forumkonkurranse!): For å gi dere litt ytterligere incentiv til å bli mer ivrige etter å lage tråder har vi satt igang en ny forumkonkurranse som dere finner her.

HQ