Norsk
Blog

Mini-#GRTREFF i Steinkjer (med Jeppzki)

Skrevet av Strategist den 17 oktober 2013 klokken 09:22

Jeg var i Steinkjer i går, for første gang. Mer enn fem timer togtur belaget jeg meg på for å få tak i Total War: Rome II - Collector's Edition. Kun for å få tak i det éne spillet. Litt meningsløst kanskje. Spesielt siden det viste seg at samleutgaven ikke var så volumøs som jeg hadde forventet. Den var ikke større enn at den fint burde kunne sendes i posten - jeg har fått vesentlig større spillpakker tilsendt - men likevel ville ingen nettbutikker i utlandet eller her i Norge sende den. Så jeg troppet altså opp.

For å få noe mer ut av togturen enn en svipptur til og fra Steinkjer hadde jeg håpet å få kontakt med noen av de som ferdes her på Gamereactor og som faktisk bor i eller nær Steinkjer. Og idét jeg var på vei til stasjonen for å ta toget tilbake, etter å ha spasert rundt i Steinkjer sentrum i førtifem minutter i påvente av neste tog, så svarte plutselig Jeppzki på min tidligere shout-out i LiveFeeden. Han sendte meg en SMS. Jeg kunne ikke egentlig se hvem nummeret tilhørte, men jeg kunne gjette ganske godt.

«La oss ha et mini-GR-meetup!»

Som sagt så gjort. Jeg utsatte min avreise, og Jeppzki toget inn på vei hjem fra jobb. Etter en tur i en butikk for å kjøpe hodeplugger, bestemte vi oss for å spise på en kafé inne på kjøpesenteret. Vi spiste begge burgere. Det var godt, men trolig ikke det beste for halsen min med så mye grillkrydder (jeg tok på ekstra), noe de påfølgende stygge, og for Jeppzki sikkert ganske sjenerende, hostekulene påviste.

Når vi hadde sittet der litt og pratet om Gamereactor, om det paranormale, instrumenter og musikk, og om løst og fast, så så jeg på klokken at jeg måtte løpe dersom jeg skulle rekke toget. Vi kappgikk fra kjøpesenteret forbi labyrinten Trifolium, som jeg husker å ha sett på nyhetene da den først var satt opp i 2012, og til Steinkjer stasjon der vi skilte lag. Toget sto klart, og det var enda to minutter til avgang.

Mini-#GRTREFF i Steinkjer (med Jeppzki)

Trifolium ser litt puslete ut om høsten.

Jeg dumpet ned i et sete i bakerste vogn, men det gikk ikke lang tid før jeg innså at det foregikk begivenheter bare to seterader bak meg. Der lå det nemlig en fyr bevisstløs, med en pose hvitt pulver i bagasjen. En tidligere ankommet medpassasjer stod lent over og forsøkte å få liv i personen og sjekket pulsen hans, mens han snakket med nødsentralen via handsfree. Etter kort tid kom en konduktør forbi, som tydeligvis allerede var klar over situasjonen, og like etter kom ikke mindre enn to ambulanser hylende inn på stasjonsplattformen.

Inn på toget kom ikke mindre enn seks ambulansepersonell, hvorav 5 kvinnelige ambulansearbeidere og en mannlig lege. Blant dem gjenkjente jeg Bernt Eriks bedre halvdel, som jobber som ambulansesjåfør i Steinkjer. Det ble litt trafikk forbi setet mitt, og etter mye om og menn og en del protester fra en våken, men omtåket pasient, så fikk de endelig med seg både fyren og posen med det hvite stoffet av toget.

Ti minutter forsinket hadde toget avgang. Jeg duppet litt av i de timene det tok å komme til Trondheim, og noen flere begivenheter kom ikke opp.

Edit: Igjen hadde jeg klart å konsekvent skrive «Steinkjer» feil. Rettet opp nå tror jeg.

HQ