Norsk
Blog

PC-bygger: Trøbbel

Skrevet av Strategist den 18 oktober 2013 klokken 08:38

I går begynte jeg å sette sammen PCen. Noe av det første som skap plasseres er selvfølgelig hovedkortet, der alt annet skal kobles til. PCens hjerte. Det skulle jo gå temmelig fint. Jeg har et veldig romslik kabinett. Selvom det er lavere enn Antec Twelve Hundred-kabinettet jeg eier fra før, så er det mye mye romsligere på innsiden. Hovedkortet var også et godt utstyrt og dessuten veldig beskyttet hovedkort fra ASUS.

ASUS Maximus VI Formula, kommer med ferdig montert "armour" som skal beskytte mot støv, øke luftgjennomstrømmingen og generelt ha gode egenskaper. Det ser dessuten ganske tøft ut må det sies.

PC-bygger: Trøbbel

Å feste hovedkortet var lettere sagt en gjort dog. Det er normalt ganske rett frem. Legg det ned, dytt det mot IO-platen, og skru fast. Dengang ei. Uansett hvor mye jeg lirket og strevde, så rakk ikke de tre skruene nede til venstre fra hovedkortet og til festene i kabinettet. Litt dytting festet én skrue, men så snart jeg skrudde i en annen, så spratt den første ut igjen. Dessuten kunne jeg ikke ta sansen for å bøye for mye, eller skru for hardt.

Svært lang tid brukte jeg på å finne ut hva som gjorde at hovedkortet ikke passet. Det var definitivt ikke størrelsen, men noe kom i mellom hovedkortet og kabinettet. Men hva? En løsning var å bruke noen lengre skruer til å feste hovedkortet. De ville stikke ut langt på baksiden, men de passet.

Det er nok ikke noen god idé med andre skruer dog. Jeg trakk heller hovedkortet ut igjen, og eksaminerte det nøye. Kunne det være jeg måtte stramme skruene til armouren? Det hjalp bare bittelitt. Men det viste seg noen små skraper på armouren og på kabinettet. Grunnen var nemlig at Corsair's 'Standoffs' for montering av hovedkortet ikke er vanlige i 750D-kabinettet. De er nemlig erstattet av uthevinger i selve kabinett-materialet. Disse uthevinene var dype nok og hadde tilstrekkelig radius til at de i bunnen av hovedkortet kom borti kanten på armouren.

For å kunne fortsette byggingen måtte jeg altså, noe vemodig, demontere og fjerne armouren fra hovedortet fra Så kunne jeg ta fatt på monteringen igjen.

HQ