Norsk
Blog
PC-bygger: Puslespillet

PC-bygger: Puslespillet

Skrevet av Strategist den 18 oktober 2013 klokken 10:52

Når hovedkortet er plassert, er alt egentlig ganske straightforward i PC-byggingen. Det tar stadig tid, for alt skal være rett - noe man gjerne vil dobbeltsjekke og trippelsjekke, og få noen andre (i.e Ole-Christian) til å kvadruppelsjekke - men det er ikke så veldig mange enkeltoperasjoner som gjenstår. Det var ganske begivenhetsløst.

Og likevel er dette den aller beste biten ved å få ny PC og bygge selv. Det kan ikke beskrives. Det må oppleves. Alt jeg kan gjøre er å ramse opp de få gjenstående oppgavene før systemet er helt.

CPU-en skal i, dersom man ikke alt har plassert den, CPU-kjøleren monteres over CPUen, med bakplater og skrumekansimer som kan ta litt tid. Harddisker og SSDer skal plasseres. RAM skal skyves i sitt spor.

Strømforskyningen bør nå etterhvert være montert, og det bør også eventuelle tilleggsutstyr til hovedkortet. Frontpanelet kobles til hovedkortet. Grafikkortet og lydkortet skyves i sitt spor, og så er det etterhvert på tide å sjekke at du monterte alle kabler riktig. "Gud forby" at du glemte å koble til strøm til prosessoren. Eller at harddisker/SSDer ikke får strøm. Det skal også alle viftene i kabinettet ha.

Men alt dette står i manualen til hovedkortet og med litt hjelp fra manualene til de andre komponentene er det egentlig ingen sak.

Til slutt kommer kosmetiske endringer, som å legge om kablene, dytte ledninger på baksiden, flytte lydkortet slik at det ikke ser så sammenpresset ut, og ta ut unødvendige kabler. Jeg er så glad jeg endelig har helt modulær strømforsyning. Aldri igjen noe annet.

HQ