Norsk
Blog
Nytt redskap

Nytt redskap

Skrevet av Strategist den 16 desember 2013 klokken 21:47

Jeg liker å skrive. Nei, jeg elsker å skrive.

At jeg har skrevet mer enn 5 millioner tegn og 11 000 poster her på Gamereactor.no illustrerer vel dét. 352 blogger (353 med denne) er heller ikke så beskjedent. Og jeg skriver vel så mye i andre formater, men dét er ikke nødvendigvis ment for allmenheten.

Jeg har også en egen forkjærlighet for skriveredskaper. Jeg er ingen penneconnoisseur (den morsomste URLen av dem alle da jeg var en del år yngre), men jeg liker penner. Jeg samler ikke på Mont Blanc penner og lignende, men jeg har en pen haug med billige penner jeg har kjøpt på bokhandler gjennom årene. Jeg har dem gjemt bort overalt, både de som virker og de som for lengst er tørket ut, og jeg går aldri noe sted uten å ha en penn. Og jeg har faktisk skaffet meg to sett med enkle kaligrafipenner (ordentlige med blekk og pennespisser, ikke slike "kaligrafitusjer" som man kjøper på Ark). Dersom jeg skulle ha glemt å putte en penn i lomma, så har jeg likevel alltid med meg min sveitsiske lommekniv, og den har selvfølgelig en liten, vannresistent kulepenn blant sine funksjoner. Så not to worry.

Min fascinasjon for penner. og spesielt kaligrafi, er kanskje litt ironisk. Siden det er ingen tvil om at min håndskrift er horribel. Ikke bare er den så å si uleselig, selv for meg, den er rett og slett stygg som f*. Men jeg har også stor sans for andre skriveredskaper. Redskaper som hjelper meg å unngå handicappet som er min håndskrift, dog jeg skriver riktignok mest for meg selv og min egen del, så den helt store forskjellen gjør det ikke, da det bare er jeg som skal lese det.

Men jeg har altså sansen også for andre skriveredskaper som sagt. Og tastaturer kommer naturligvis høyt inn på den listen. Historikken min viser at jeg har anmeldt et pent knippe tastaturer, spilltastaturer fortrinnsvis, men skriving er likevel alltid primærfunksjonen på et tastatur. Jeg har da også flere tastaturer tilgjengelig på hybelen min enn jeg vet hvor jeg skal gjøre av. Jeg hadde kunnet hatt ett tastatur for hver dag i uken.

Et annet skriveredskap er for meg også mobilen, og evnen til å skrive notater og tilogmed lengre tekster på farten var hovedgrunnen til at jeg i sin tid gikk for akkuratHTC Touch Pro dengang HTC produserte primært businesstelefoner, og enda var et noe mindre velkjent merke.

Men som overskriften sier har jeg altså fått meg et helt nytt redskap, et skriveredskap selvfølgelig.
Det er lenge siden jeg varslet at jeg var på leting etter en antikk skrivemaskin. Nå har jeg endelig fått en i hus. En Underwood Champion Portable, 1935-modell, trolig produsert i slutten av 1930-årene. Den er kjøpt fra USA, via Ebay, der de kjente merkene er lettere å komme over.

Jeg skal ikke gå for nøye inn på pris, men jeg betalte en pen sum, frakt og fortolling inkludert. Dette i full viten om at å kjøpe skrivemaskin fra nettet hverken er økonomisk eller risikofritt. Sjansen for å få en som ikke virker på alle funksjoner er stor, og det blir ikke bedre av at prisene på Ebay er svært oppblåste med tanke på at det ble produsert flere titalls millioner skrivemaskiner, og mange av dem stadig står og støver ned i diverse garasjer og loft. En skrivemaskin i god stand koster fort 10-20 ganger mer på Ebay enn på loppemarked.

Skrivemaskiner er noe jeg har hatt en stor sans for i mange år, men fått spesielt sterkt lyst på først ganske nylig. Det er noe eget med disse antikke skrivemaskinene. Funksjonelt er det en helt annen måte å produsere tekst på, noe som jeg er veldig nysgjerrig på. Teknisk har det sin egen sjarm med mekanikk som er 70-80 år gammel og fungerer knirkefritt så snart man har blåst av litt støv. Hvor mange av dere har hatt en mobiltelefon i mer enn 3 år? Dagens elektronikk er laget for å gå i stykker fortest mulig så forbrukerne må kjøpe nytt. Fortidens teknologi skulle tåle tidens tann og om produktene ikke varte livet ut og vel så det ble produsenten raskt silet ut av markedet.

Så der har dere det altså. Jeg har kjøpt en skrivemaskin. Endelig.

Jeg kommer nok til å skrive mer om, og med, den så snart jeg er ferdig med eksamen, og så fort jeg har fått nytt fargebånd. Fargebåndet som fulgte med maskinen er som jeg på forhånd var informert om, helt tørket inn og etterlater seg knapt spor av bokstaver. Jeg bestilte flere fargebånd fra en annen selger omtrent samtidig som jeg bestilte maskinen min. Dessverre viser tracking informasjonen at denne pakken fremdeles er på sorteringsfasciliteten i Jamaica, NY i USA. Frem til denne pakken kommer frem er min nyærvervelse bare en dyr og meget pen pyntegjenstand. Den ble kjøpt for å brukes.

HQ